Gerelateerde artikelen

  • Rozen van papier en papieren rozen maken Rozen van papier en papieren rozen maken
  • Oude lampenkap nieuwe look geven Oude lampenkap nieuwe look geven
  • Deken of plaid voor op de bank zelf maken Deken of plaid voor op de bank zelf maken
  • Naaipatroon baby zonnehoedje rond 6 maanden Naaipatroon baby zonnehoedje rond 6 maanden
  • Zinken emmer of gieter decoreren Zinken emmer of gieter decoreren
  • Brievendoos maken van schoenendoos Brievendoos maken van schoenendoos
moeders

Recepten met grapefruit gezond en lekker

florida grapefruitFlorida grapefruits groeien in het zonnige klimaat van de Sunshine State, waardoor zij zoeter zijn, meer vruchtvlees bevatten en simpelweg lekkerder zijn dan andere grapefruits. De Rolls Royce van de grapefruit is niet alleen heel lekker, maar ook een ware vitaminebom: een halve grapefruit bevat al genoeg vitamine C om meteen te voorzien in de dagelijkse behoefte. Ook bevat Florida grapefruit veel ijzer en antioxidanten. Tijd dus om jezelf te trakteren op de zomer met zoet-fris en verkoelend Florida grapefruit sorbet.
Zorg dat je er snel bij bent, de Florida grapefruits zijn nog verkrijgbaar tot mei.

recepten met grapefruitReceptĀ Florida grapefruit, limoen en munt sorbet

Voor 6 porties heb je nodig:

  • Sap van 5 Florida grapefruits, inclusief zest (geraspte schil van een citrusvrucht) van 2 Florida grapefruits
  • Sap en zest (geraspte schil van een citrusvrucht) van 2 limoenen
  • 200 gram suiker
  • 1 bosje fijngehakte munt en takjes voor de garnering

Bereiding

Schep de suiker samen met 275ml water in een pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat sudderen. Draai het vuur na ongeveer 5 minuten uit en zet het suikerwater apart om af te koelen. Als het geheel is afgekoeld, meng het dan met het sap en zest van de Florida grapefruits en limoenen in een kom. Voeg ook de gehakte munt toe en roer het geheel goed door elkaar.

Schenk het mengsel nu in een diepvries-bestendige bak of schaal en meng nog eens goed door. Dek het af en zet het 2 uur lang in het vriesvak. Haal het tussentijds 3 tot 4 keer tevoorschijn en roer het goed door (vergeet niet alvast eens te proeven van de zelfgemaakte sorbet). Na ongeveer 2 uur is de Florida grapefruit, limoen en munt sorbet klaar en kan het geserveerd worden. Doe dat in mooie, witte schaaltjes om de vrolijke kleur goed te laten zien en garneer met verse takjes munt.

Voor andere zonnige recepten, inspiratie en leuke weetjes, ga je naar Facebook.com/FloridaGrapefruitNL