Gerelateerde artikelen

  • Tekenen en kleuren op stoffen poppen Tekenen en kleuren op stoffen poppen
  • Unieke en originele Sinterklaas surprise met langspeelplaat Unieke en originele Sinterklaas surprise met langspeelplaat
  • Kellybag van Hermes als bouwplaat tas Kellybag van Hermes als bouwplaat tas
  • Leesboek surprise of een Sinterklaasboek maken Leesboek surprise of een Sinterklaasboek maken
  • Origineel cadeau zelf maken en nog lekker ook Origineel cadeau zelf maken en nog lekker ook
  • Creatief cadeau idee in een glazen potje Creatief cadeau idee in een glazen potje
moeders

Oude voorbeelden en nog steeds actueel

piqpoq_shapun3Prikkeltje is een webwinkel met duurzaam, creatief design, zoals speelgoed en woonaccessoires. Zij laten zien dat een betere wereld (fair trade, eco, handgemaakt) ook een mooiere wereld kan zijn, makkelijk zelfs. Kijk zelf maar eens bij prikkeltje.nl
Mooi voorbeeld is het geboorteboek en het designboek geeft inspiratie.

Designboek

piqpoq_shapur6Ontwerper Fredun Shapur heeft een grote invloed gehad op de wereld van kinderen. In de jaren ’60 tot ’80 heeft hij speelgoed verzonnen voor bekende merken.

O.a. papieren zakken die je als verkleedkleding aantrekt, houten puzzels met opvallende beschilderingen, hij heeft het verzonnen en nog steeds is het actueel en tijdloos tegelijk. Zijn werk is te bewonderen in een inspirerend en tastbare 112 pagina’s tellend designboek.

Geboorteboek

geboorteboekDit geboorteboekje van Piqpoq is bedoeld om zelf te vullen. Leuk om samen met mama te doen als je een broertje of zusje krijgt. Het is modern vormgegeven in abstracte lijnen en heldere kleuren. Zo biedt het alle ruimte om je eigen creativiteit een plekje te geven.  In het geboorteboekje is volop plek voor aantekeningen en tekeningen over de baby. Ook herinneringen kunnen er een mooi plekje in krijgen. Het boekje vouwt uit als een accordeon en heeft een speciaal hoesje zodat het goed beschermd is. Iedereen kan op zijn eigen manier het boekje helemaal van zichzelf maken: je kunt er in schrijven, tekenen, stempelen, plakken, knippen, wat je maar wilt. Een prima zwangerschaps- of kraamkadootje.

Hieronder nog enkele afbeeldingen uit het designboek.

piqpoq_shapur2 piqpoq_shapur4 piqpoq_shapur5