Gerelateerde artikelen

  • Mannen armband maken uniek cadeau Mannen armband maken uniek cadeau
  • Baby en kinderen in de zon tips Baby en kinderen in de zon tips
  • Kinderen moeten meer bewegen Kinderen moeten meer bewegen
  • Vette vis goed voor het ongeboren kind Vette vis goed voor het ongeboren kind
  • Gezond tussendoortje voor iedereen Gezond tussendoortje voor iedereen
  • Hoofdluis voorkomen en behandelen Hoofdluis voorkomen en behandelen
moeders

Mannen hebben ook last van postnatale depressie

BRON: wallpaperup.com
BRON: wallpaperup.com

Mannen hebben ook last van de postnatale depressie. Eigenlijk geen verrassend nieuws. Inmiddels weten we dat niet alleen vrouwen last kunnen hebben van een postnatale depressie (PND). Deze zware vorm van depressie vlak na een geboorte komt ook bij mannen voor.

Mannen ook postnatale depressie

Met name na de geboorte van het kind hebben mannen twee keer zo grote kans op een depressie dan hun soortgenoten zonder kinderen. De meest risicovolle periode voor de vader is wanneer het kind drie tot zes maanden oud is. De problemen variëren met symptomen als droevig, neerslachtig en prikkelbaar.

Als beide ouders weer aan het werk gaan en de zorg voor de baby gaat overdag en ‘s nachts gewoon door, dan is het slechtste wat er kan gebeuren, dat er een depressie ontstaat en dat deze depressie ook nog eens genegeerd wordt door de vader en/of de omgeving.
Depressie bij vader is slecht voor de kinderen en de kans op emotionele problemen en gedragsproblemen bij kinderen kunnen worden vergroot.

Volgens onderzoekers kan een postnatale depressie bij mannen prima verholpen worden door groepsgesprekken, therapie en eventueel medicijnen.

Lees meer bij : Postnatale depressie bij vaders meestal onderkend