Gerelateerde artikelen

  • T-shirt ontwerpen met deze acht tips T-shirt ontwerpen met deze acht tips
  • Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein
  • Boek schrijven en uitgeven tips en weetjes Boek schrijven en uitgeven tips en weetjes
  • Gezond en creatief jaar 2018 Gezond en creatief jaar 2018
  • Bloemcorsage maken met handige tips en trucs Bloemcorsage maken met handige tips en trucs
  • Transferpapier en tips om het te gebruiken Transferpapier en tips om het te gebruiken
eropuit

Met de camper op pad tips

Bron: wallsave.com
Bron: wallsave.com

Het is de droom van velen: een paar maanden vrij nemen en met de camper dwars door de Verenigde Staten trekken. Maar ook in ons land en de rest van Europa is een camper een uitstekende manier om op vakantie te gaan. Je bent niet per se aangewezen op een camping. In principe kun je hem op doortocht overal neerzetten, of dat nu in de stad of midden in de natuur is. Een paar tips van Autoscout24 om de camper uit te zoeken die bij jou past.

Camperbus

De meest eenvoudige camper is een omgebouwde bestelbus. Vaak kun je in het (verhoogde) dak twee slaapplaatsen creƫren. Het is een compacte camper en daarmee ook geschikt voor het dagelijkse verkeer.

Alkoof

Dit zijn beduidend grotere campers. Ze zijn te herkennen aan de grote slaapruimte boven de bestuurderscabine. Hiermee zijn zij wel veel gevoeliger voor windvlagen en is het brandstofverbruik aan de hoge kant. Ook is dit type camper vrij hoog, waardoor je uit moet kijken met lage bruggen en viaducten. Voor families met kinderen is dit een goede keuze.

Integraal

Een stuk duurder in aanschaf is de integraalcamper. Maar daar krijg je wel wat voor terug: de bestuurderscabine is onderdeel van het leefgedeelte. Dit is bij lange ritten veel gezelliger en door de enorm grote voorruit heeft iedereen in de camper een goed zicht op de omgeving. De integraal ziet er uit als een kleine bus.

Nieuw of tweedehands?

Je kunt een nieuwe camper kopen, maar als je je bedenkt dat je de camper maar een paar weken per jaar zult gaan gebruiken is een tweedehands exemplaar waarschijnlijk een betere keuze. Vraag aan mensen die hun camper te koop hebben gezet ook altijd hoe ze hem hebben gebruikt en waar ze met de camper zijn geweest. Zo krijg je een idee van de gebruiksmogelijkheden.