Gerelateerde artikelen

  • Naaipatroon baby zonnehoedje rond 6 maanden Naaipatroon baby zonnehoedje rond 6 maanden
  • T-shirt ontwerpen met deze acht tips T-shirt ontwerpen met deze acht tips
  • Dribbel DMC gratis borduurpatroon Dribbel DMC gratis borduurpatroon
  • Boek schrijven en uitgeven tips en weetjes Boek schrijven en uitgeven tips en weetjes
  • Pannenlap jurkje gratis haakpatroon Pannenlap jurkje gratis haakpatroon
  • Wat doen op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag Wat doen op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag
eropuit

Jazzclub Bird is jazzpodium en restaurant

bird is het jazzpodium
Sven Hammond Soul maakt muziek voor de rocker, de soulkikker, de funkateer, de popfanaat en de jazzhead, maar vooral voor mensen die niet stil kunnen blijven zitten bij het horen van goede muziek.

Trendy nachtclubs en restaurants in Londen, Berlijn en New York inspireerden de jazzclub Bird. Bird is een jazzpodium en restaurant in Rotterdam waar muziekcultuur en eettraditie samengaan. Jazz, maar ook aanverwante muziekstromingen als soul, latin, funk, hiphop, afrobeat en elektronica, vormen het uitgangspunt van de muziekprogrammering, aangevuld met andere, aan jazz gelieerde kunstdisciplines als performance poetry, film en beeldende kunst.

Een jazzclub is een ontmoetingsplek voor muzikanten, maar bovenal een speelplek zonder grenzen. Voor het publiek is dit dé kans om muzikanten te zien buiten hun vaste bandbezettingen en in de meest uiteenlopende samenstellingen. Daarom presenteert BIRD iedere woensdag BIRDsessions.

De regie van BIRDsessions is in handen van verschillende jonge muzikanten.
In april 2014 zijn dat:

Wo. 9 apr.: BIRDsessions ft. Alessandro Fongaro Group
De Alessandro Fongaro Group bestaat uit een internationaal gezelschap van jonge muzikanten. Hun speelstijl valt met meer dan alleen maar jazz te omschrijven. De originele en uiterst creatieve composities van de winnaar van de Erasmus Jazz Prijs 2014, Alessandro Fongaro, laten veel ruimte voor de eigenzinnigheden (en eigenaardigheden) van de individuele bandleden. Een must listen! Line-up: Attila Gyárfás (drums), Alessandro Fongaro (contrabas), Federico Castelli (gitaar), Donald Simoen (altsaxofoon) en Thomas Maasz (piano).

Wo. 16 apr.: BIRDsessions ft. Reinier Baas
De Amsterdamse Reinier Baas studeerde cum laude af aan het conservatorium van Amsterdam en wordt gezien als een van de meest veelbelovende muzikanten van Nederland. Deze avond treedt hij op met een line-up om van te smullen. Line-up: Alexander van Popta (piano, Fender Rhodes, toetsen), Reinier Baas (gitaar), Thomas Pol (contrabas) en Jamie Peet (drums).

Wo. 23 apr.: BIRDsessions: Wayne Shorter Tribute
Deze avond brengt Flávio Silva een ode aan één van zijn belangrijkste invloeden: Wayne Shorter. Shorter, die al sinds de jaren zestig speelt en optreedt, is waarschijnlijk de grootste naam uit de moderne jazzscene. Verwacht een energieke avond vol improvisatie. Line-up: Flávio Silva (gitaar), Alessandro Russo (saxofoon), bas en drums (t.b.a).

Wo. 30 apr.: BIRDsessions ft. João Fideles Quartet
De leden van dit Frans-Braziliaanse kwartet leerden elkaar kennen op het conservatorium van Den Haag, waar ze dit semester zullen afstuderen. Voor deze avond zijn ze van plan een groovy optreden te geven, met uitstapjes naar allerlei verschillende muziekstijlen. Blijf dan nog maar eens stilzitten. Line-up: João Fideles (drums), Noa Stroeter (bas), Henrique Gomide (piano) en Mathieu Bellon (tenorsaxofoon).

Wanneer: iedere woensdag
Aanvang: 21.30 uur
Waar: BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam
Toegang: gratis

Meer info: www.bird-rotterdam.nl