Gerelateerde artikelen

  • Rozen van papier en papieren rozen maken Rozen van papier en papieren rozen maken
  • Goed gesprek met puber tips Goed gesprek met puber tips
  • Opvoeden van kinderen met gebruik telefoon Opvoeden van kinderen met gebruik telefoon
  • Nieuwjaarsdag en wat kunnen we gaan doen Nieuwjaarsdag en wat kunnen we gaan doen
  • Uittips ideeën in 2016 Uittips ideeën in 2016
  • Kinderfeestje organiseren en een goed idee Kinderfeestje organiseren en een goed idee
moeders

Cursus opvoeden voor ouders

Bron: careerealism.com
Bron: careerealism.com

Zou een cursus opvoeden verplicht moeten worden voor ouders? Als je een hond aanschaft, ga je met hem/haar toch ook naar de hondenschool. We moeten in Nederland overal diploma’s voor halen, maar opvoeden mag iedereen en moet iedereen maar kunnen.

Cursus opvoeden voor ouders

Het lijkt nog een beetje een taboe in Nederland, een cursus opvoeden. Het moet niet verplicht worden maar toch denk ik dat er best meer voor georganiseerd kan worden in Nederland, en dan niet alleen voor ouders van criminele kinderen.
Zweden staat bekend om de cursussen voor ouders van pas geboren kinderen, die gratis zijn en door bijna alle ouders gevolgd worden.
De gezondheidscentra in Zweden verzorgen  cursussen voor ouders van kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. In Nederland ook steeds meer.

De cursus Opvoeden is onmisbaar voor iedere ouder of verzorger!
In de NTI cursus Opvoeden wordt de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 18 jaar beschreven. Elke leeftijd heeft zijn leuke kanten! Wanneer je tegen problemen aanloopt biedt de cursus Opvoeden je de tips en trucs die je nodig hebt. Een kind maakt veel ontwikkelingen door in zijn leven. Niet alleen lichamelijk, maar bovendien ook emotioneel en motorisch. Eveneens spelen de sociale ontwikkeling en de taalontwikkeling een belangrijke rol in het leven van je kind. In de cursus Opvoeden van het NTI leer je hoe een kind zich op deze gebieden ontwikkelt en welke andere factoren van invloed kunnen zijn op de opvoeding. Ook krijg je praktische tips om met veelvoorkomende opvoedingsproblemen om te gaan. Een steuntje in de rug is onmisbaar voor iedere ouder of verzorger.