Gerelateerde artikelen

 • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
 • Masker mozaieken werkbeschrijving Masker mozaieken werkbeschrijving
 • Recept met peervormige pompoen Recept met peervormige pompoen
 • Hond gezonde ijslolly geven en zelf maken Hond gezonde ijslolly geven en zelf maken
 • Tafel decoratie maken met kinderen Tafel decoratie maken met kinderen
 • Aftelkalender maken met deze voorbeelden Aftelkalender maken met deze voorbeelden
moeders

Gezonder eten en volhouden !!!

ijskast voor gezinnen met gezonde en ongezonde etersHerken je dat, toegeven aan verleidingen tijdens jouw gezonde dieet? Nou dan ben je niet de enige. 80 procent van de Europeanen doet pogingen om gezonder te eten, maar slechts 1 op de 10 slaagt erin om dit vol te houden, zo blijkt uit een onafhankelijk onderzoek in opdracht van het team achter de Samsung Food Showcase.
Meestal eten niet alle gezinsleden hetzelfde, dus de koelkast zit normaal gesproken vol met een mix van gezond en ongezond eten. Zo kan het gebeuren dat gezonde eters de koelkast openen en ongezond eten zien liggen, dat tegen hen roept ‘eet mij, eet mij’. We weten allemaal hoe lastig het is om je daar tegen te wapenen.

 • Zo geeft meer dan 60 procent toe door te gaan met het kopen van ongezond eten voor het geval ze trek krijgen in iets lekkers.
 • 37 procent blijft ongezond eten kopen voor de rest van het huishouden en
 • slechts een kwart van de ondervraagden maakt meer dan eens per dag thuis een maaltijd klaar. Dit laatste maakt de verleidingen van tussendoortjes met suiker, afhaalmaaltijden en voorverpakte maaltijden alleen maar groter.

Hoe weerstaan we ongezonde verleidingen

Volgens het Samsung Healthy Eating Report passen Europeanen verschillende tactieken toe die hen helpen zich aan hun dieet te houden:

 1. Alleen gezond eten in huis hebben
 2. Al het ongezonde eten opmaken
 3. Ongezonde voedingsmiddelen verstoppen
 4. Maaltijden voor specifieke dagen in de koelkast klaarzetten
 5. Ongezond eten weggeven
 6. Zorg voor een betere organisatie in de keuken om je aan een gezond dieet te houden.
 7. Bij het openen van de ijskast moet de gezonde voeding als eerste in het zicht zijn
 8. Dus het niet zien van ongezond voedsel maakt het makkelijker om je aan het gezonde dieet te houden.

De oplossing

De Samsung Food Showcase is gezinsvriendelijk. Dankzij het dubbele deursysteem in het koelgedeelte is er een extra laag beschikbaar, waardoor je je etenswaren ideaal kunt indelen. De ruimte wordt optimaal gebruikt dankzij duidelijke zones die ieder gezinslid direct toegang geven tot het eten en de tussendoortjes die ze graag eten. Gezonde eters kunnen hun eten in een zone bewaren en tegelijk kan ongezond voedsel worden verborgen in andere zones, wat het eenvoudiger maakt voor de rest van het gezin om te eten wat ze willen en wanneer ze dat willen.

ijskast voor gezinnen met gezonde en ongezonde eters 1