Gerelateerde artikelen

  • Bloemcorsage maken met handige tips en trucs Bloemcorsage maken met handige tips en trucs
  • Gratis patronen papieren tas om zelf te maken Gratis patronen papieren tas om zelf te maken
  • Nagerecht op feestelijk bord tip om zelf te maken Nagerecht op feestelijk bord tip om zelf te maken
  • Vlaggetjes slinger maken doe je samen Vlaggetjes slinger maken doe je samen
  • Bloemen en bladeren drogen tips en trucs Bloemen en bladeren drogen tips en trucs
  • Lampenkap met eigen foto zelf samenstellen Lampenkap met eigen foto zelf samenstellen
moeders

Moederschap maakt slim

maakt moederschap slimMaakt moederschap slim? Weg met die verhalen over moederschap en afstompen, zwangerschapshormonen, aanslag op je mentale vermogens, etc. In het boek “Moederbrein” van Katherine Ellison wordt namelijk het tegendeel bewezen. Deze Amerikaanse schrijfster stelde het krijgen van kinderen steeds uit: behalve dat er zaken waren waaraan zij veel waarde hechtte zoals financiële onafhankelijkheid, wist ze ook zeker dat het moederschap haar intellectuele vermogens zou verminderen. Maar toen ze wel kinderen kreeg, ontdekte ze dat het moederschap en moederbrein haar veel positieve veranderingen brachten. In dit boek onderzoekt ze wat moederschap teweegbrengt in de hersenen van een vrouw. Ze verzamelde hiertoe veel gegevens uit wetenschappelijk (neurologisch, biologisch en psychologisch) onderzoek en beschrijft de ervaringen van haarzelf en van andere moeders.

Het blijkt dat het moederschap de manier waarop de hersenen informatie verwerken en de geheugencapaciteit verbetert. Moederschap bevordert onder meer de emotionele intelligentie en het concentratievermogen en verscherpt het geheugen. Moeders kunnen duizend dingen tegelijk doen. Voor de speciale kwaliteiten van moeders zouden werkgevers meer oog moeten hebben.

Het slothoofdstuk geeft tien tips om het moederbrein optimaal te benutten. Met literatuuropgave. Een positief boek over het moederschap.