Gerelateerde artikelen

  • T-shirt ontwerpen met deze acht tips T-shirt ontwerpen met deze acht tips
  • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
  • Borduurwerk in Museum de Kantfabriek Borduurwerk in Museum de Kantfabriek
  • Boek schrijven en uitgeven tips en weetjes Boek schrijven en uitgeven tips en weetjes
  • Masker mozaieken werkbeschrijving Masker mozaieken werkbeschrijving
  • Gezond en creatief jaar 2018 Gezond en creatief jaar 2018
eropuit

Museumpark Orientalis vertelt over geloven

Bron: ebibleteacher.com
Bron: ebibleteacher.com

Museumpark Orientalis is een Bijbels Openluchtmuseum en heeft inmiddels een modernere kijk op de drie religies, het jodendom, het christendom en de islam, ondergaan. Vandaar de nieuwe naam: Museumpark Orientalis.

Museumpark Orientalis vertelt over geloven

Het park ligt in Heilig Landstichting bij Nijmegen en is er met name ook voor de kinderen. Iedereen kan dus van jongs af aan leren over verschillende religies.
Het is interessant en verstandig om meer te weten over andere geloven of cultuurstromen. Zodat we elkaar beter gaan begrijpen en in ieder geval de tijd en de moeite nemen om naar elkaar te luisteren.

Religie, geloof, godsdienst, godendom is een vorm van zingeving in het leven, het zoeken naar verbindingen en deze (leren) verstaan, waarbij meestal een hogere macht, opperwezen of god centraal staat.
Religie heeft ook een vorm van spiritualiteit, waarbij gevoelens en gedachten in betrekking staan tot de zin van het leven

Museumpark Orientalis biedt een eigentijdse kijk op de drie religies die bepalend zijn geweest voor de identiteit van hedendaags Europa.


Museumpark Orientalis is meer dan een museum: het is een plaats waar mensen met verschillende culturen en levensbeschouwingen elkaar kunnen ontmoeten.

Museumpark Orientalis is van rijkswege beschermd als een zeldzaam voorbeeld van architectuur in oosterse stijl”.