Gerelateerde artikelen

  • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
  • Masker mozaieken werkbeschrijving Masker mozaieken werkbeschrijving
  • Tafel decoratie maken met kinderen Tafel decoratie maken met kinderen
  • Simpel en snel haakpatroon kindermutsje Simpel en snel haakpatroon kindermutsje
  • Opvoeden van kinderen met gebruik telefoon Opvoeden van kinderen met gebruik telefoon
  • Haakpatroon baby en peuter bal Haakpatroon baby en peuter bal
moeders

Hoe smartphone en tablet kidsproof maken

Bron: static.webshopapp.com
Bron: static.webshopapp.com

Kinderen maken steeds jonger gebruik van smartphones en tablets. Er bestaan dan ook tal van leuke en educatieve apps voor kinderen. Maar als ouder of verzorger wil je natuurlijk niet dat een kind zomaar toegang heeft tot alles wat op de telefoon te vinden is.

In elk gezin heeft wel iemand een smartphone of tablet. Deze apparaten bevatten tal van mogelijkheden die kunnen helpen bij de educatie van een kind. Maar wat je niet wilt is dat een kind, op een onbewaakt moment, allerlei andere zaken doet op je tablet of smartphone. En heb je als ouder of verzorger wel zicht op hoeveel tijd een kind besteedt op een telefoon of tablet? En waar aan spendeert hij of zij deze tijd dan aan? Hier zijn veel oplossingen voor, maar wat veel mensen niet weten is dat nieuwe telefoons en tablets tegenwoordig al zijn voorzien van een standaard oplossing. In een artikel wordt beschreven hoe een aantal van deze oplossingen die te vinden zijn op apparaten van Samsung, HTC en Apple.

Samsung ‘Kids Mode’

Samsung ‘Kids Mode’ is een applicatie waarin kids beperkt worden in wat ze wel of niet kunnen doen op het toestel. Op bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S5 wordt deze app al standaard geïnstalleerd.  Wanneer je de applicatie start, moet je een aantal zaken instellen zoals een profiel voor je kinderen en een wachtwoord. Dit zorgt ervoor dat wanneer de kleine gebruiker per ongeluk de app wilt verlaten hij of zij eerst het wachtwoord moet invullen. Zo ben je er zeker van dat je toestel veilig is op een onbewaakt moment.
Lees meer bij zo-maak-je-je-smartphone-en-tablet-kidsproof