Gerelateerde artikelen

 • T-shirt ontwerpen met deze acht tips T-shirt ontwerpen met deze acht tips
 • Boek schrijven en uitgeven tips en weetjes Boek schrijven en uitgeven tips en weetjes
 • Gezond en creatief jaar 2018 Gezond en creatief jaar 2018
 • Bloemcorsage maken met handige tips en trucs Bloemcorsage maken met handige tips en trucs
 • Transferpapier en tips om het te gebruiken Transferpapier en tips om het te gebruiken
 • Unieke en originele Sinterklaas surprise met langspeelplaat Unieke en originele Sinterklaas surprise met langspeelplaat
eropuit

WK in Brazilië en tips reis samenstellen

Bron: wallpapertoon.com
Bron: wallpapertoon.com

Het is nu ook tijd voor Oranje WK supporters om je voor te bereiden. Mocht je dus nog richting Brazilië gaan om het festijn mee te maken en om andere hotspots te bezoeken, dan vind je hier vijf tips om je, net als de spelers, goed voor te bereiden op het WK.

 1. Dit is hèt moment om te boeken
  Hotelprijzen waren enkele maanden geleden nog behoorlijk hoog. Veel accommodaties werden gereserveerd voor stafmedewerkers, spelers, families van de spelers en sponsors. Nu de FIFA al deze kamers gereserveerd heeft, is de vraag minder waardoor de prijzen van hotels aanzienlijk gedaald zijn. Mocht je nog twijfelen om die kaartjes te kopen, dan is dit het moment om je alsnog in oranje te hullen en richting Brazilië te gaan om zelf het WK mee te maken.
 2. Kies de speelstad die het beste bij je past
  De beste plekken om te verblijven voor voetbalfans zijn Salvador, Porto Alegre en São Paulo, omdat de eerste wedstrijden daar gespeeld worden. Wil je de beste verbinding hebben naar alle steden én een gezellig sfeertje meepakken, dan kun je het beste kiezen voor São Paulo.  Besluit je een paar dagen te verblijven in Salvador, dan zul je kennismaken met de unieke vibe van de rijke afro-Braziliaanse cultuur in deze stad. Porto Alegre is bovenal een commerciële havenstad met weinig culturele invloeden.
 3. Vergeet het strand niet
  Ben je mooi op tijd gearriveerd in Brazilië, dan is het strand van Rio, Copacabana een no-brainer. Het is het bekendste strand van Brazilië. Er zijn een paar historische forts te vinden aan de uiteinden van Copacabana Beach. Fort Copacabana en de promenade zijn prachtig om te zien en het strand is maar liefst 4 kilometer lang. Je vindt er hele goede restaurants, barretjes en hotels. Het beste hotel ter wereld is er ook te vinden en heet Copacabana Palace. Je kunt vanaf de promenade gemakkelijk naar een ander populair strand gaan, genaamd Ipanema. Lekker bijkomen na al het voetbalgeweld doe je dus lekker op het strand.
 4. Bezoek ook andere Zuid-Amerikaans hotspots
  Reizigers die er een langere vakantie van willen maken wanneer ze het voetbal zat zijn, kunnen een trip plannen naar Bonito, Rio Quente, Blumenau, Iguazu en Fernando de Noronha. Dit zijn de beste plekken voor reizigers die wél die kant op willen, maar geen oranje meer willen zien. Natuurlijk zijn er meer hotspots in Zuid-Amerika. De plekken rondom Brazilië waar je absoluut naar toe moet zijn de Iguazu Falls in Argentinië en Machu Pichu in Peru. Maar ook een bezoek aan de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires is een van de hoogtepunten bij een bezoek aan Zuid-Amerika.
 5. Zorg dat je reisschema op orde is
  Een groot, wereldwijd evenement trekt veel bezoekers. Denk er daarom aan dat je er niet alleen zult zijn en dat de gebruikelijke toeristenattracties drukker zijn dan normaal. Dit heeft ook invloed op de logistieke voorzieningen. Zorg er daarom voor dat je reisschema op orde is en dat je weet hoe je van A naar B kunt komen. Op deze manier kun je optimaal genieten van alle festiviteiten die plaatsvinden op de plek waar je verblijft.
  Je reis samenstellen doe je via www.expedia.nl/