Gerelateerde artikelen

  • Naaipatronen voor baby born pop Naaipatronen voor baby born pop
  • Blokken gooien met zelfgemaakte blokken Blokken gooien met zelfgemaakte blokken
  • T-shirt ontwerpen met deze acht tips T-shirt ontwerpen met deze acht tips
  • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
  • Persoonlijk en origineel inpakpapier zelf maken Persoonlijk en origineel inpakpapier zelf maken
  • Vetbollen maken voor vogels in de winter Vetbollen maken voor vogels in de winter
hobby

Thuis glas smelten tot glazen bedels en sieraden

glas bedels zelf maken

Het smelten van glas tot een bedel thuis in de magnetron is nu mogelijk met behulp van de HotPot. HotPot is een kleine oven om thuis in de magnetron eenvoudig en veilig glas te kunnen smelten. Met de HotPot kan je kettingen, ringen, oorbellen maar ook deurknoppen, sleutelhangers en kleine kunstwerkjes maken.
Je maakt zelf unieke en persoonlijke sieraden. Het smelten van glas met hoge temperaturen is met de HotPot voor iedereen mogelijk (kinderen altijd onder begeleiding).

De startende glasfuser heeft echter te maken met de beperking van vorm en hoogte van het glas. Glas vormt zich tijdens het smelten namelijk langzaam om naar een druppelvorm. Hartjes, sterren en andere complexere vormen zijn daardoor minder gemakkelijk te maken. De HotMold houdt het glas binnen de randen van de mal, bovendien is het met de mal mogelijk een diepte en kleurschakering te bereiken die lijkt op Venetiaans glas.
glazen bedels zelf makenGlas verhit tot ruim 800 graden in de magnetron, met de HotPot, de magnetron-glasoven wordt glas zacht en gesmolten tot een uniek sieraad. Voor complexe vormen gebruik je dus de HotMold, een mal die het glas in de HotPot in vorm houdt tijdens het verhitten.

De HotMold is exclusief te koop in hart- en stervorm bij HotPotShop.nl , de glasfuse hobby webshop. Naast de hart- en stervorm komen er ook andere varianten op de markt.

HotPotShop is een webshop die wil inspireren en geïnspireerd wil worden. HotPotShop verkoopt alle materialen voor het beoefenen van deze unieke glashobby. Met video producties, informatie leaflets en een recent uitgegeven eBook onthult HotPotShop een nieuwe, hartverwarmende hobby voor iedereen.

Bekijk om te beginnen eens

https://www.youtube.com/watch?v=4IaiYkgVp5c