Gerelateerde artikelen

  • Gitaarlessen voor kinderen Gitaarlessen voor kinderen
  • Gezond tussendoortje voor iedereen Gezond tussendoortje voor iedereen
  • Schoolreisje basisschool tips Schoolreisje basisschool tips
  • Hoeveel Sinterklaas of Kerst cadeaus geven Hoeveel Sinterklaas of Kerst cadeaus geven
  • Passend onderwijs is zorgplicht in onderwijs Passend onderwijs is zorgplicht in onderwijs
  • Huiswerk maken op de basisschool Huiswerk maken op de basisschool
moeders

Tien minutengesprek op basisschool

Bron: newjerseycpataxlawyerblog.com
Bron: newjerseycpataxlawyerblog.com

Voor het 10-minuten gesprek op school maak je tijd vrij en je bent natuurlijk erg nieuwsgierig hoe je zoon of dochter het doet op school. Ook al ziet het rapport er goed uit, met voldoendes, ruim voldoendes en goed. De tekst: “Prima rapport!” geeft nou ook niet bepaald veel extra informatie. Je kijkt dan ook uit naar het 10-minuten gesprekje. Het gesprek begint mogelijk als volgt: “We hebben niets opgeschreven, want het gaat heel goed met uw zoon/dochter op school. Vertellen jullie maar, hoe vinden jullie dat het gaat met Britt”.
Een beetje verbaast ben je dan wel ………

tien minutengesprek school
Bron: ouders.nl/tien-tips-voor-het-10-minutengesprek

Kort vertel je dat ook jouw zoon/dochter het naar zijn/haar zin heeft en dat hij/zij elke dag met plezier naar school gaat. Vervolgens nog wat informatie uitwisselen over (nieuwe) rapportmethodes en voor je het weet gaat de kookwekker af en zijn de 10 minuten om!
Echt veel toelichting op de resultaten heb je dan niet gekregen. Natuurlijk ben je blij dat het goed gaat, maar als ouder wil je toch ook meer weten over zijn/haar houding in de klas, de sfeer, is hij/zij verlegen of niet, en hoe zijn zijn/haar resultaten ten opzichte van andere kinderen.

Lees daarom deze info want dan kom je thuis met antwoorden op je vragen. Je leest er hoe je een effectief 10-minutengesprek voert. Hoe je conflicten voorkomt en hoe je  precies datgene kunt bereiken wat jij wenst.