Gerelateerde artikelen

  • Borduurwerk in Museum de Kantfabriek Borduurwerk in Museum de Kantfabriek
  • Clingendael in de winter foto’s om te inspireren Clingendael in de winter foto’s om te inspireren
  • Creatief boek maken als herinneringsboek Creatief boek maken als herinneringsboek
  • Tekenen en schetsen oefening met een poes van Escher Tekenen en schetsen oefening met een poes van Escher
  • Kussenovertrek versieren met patchwork en vrij borduren Kussenovertrek versieren met patchwork en vrij borduren
  • Tas of shopper maken van kranten en stof Tas of shopper maken van kranten en stof
hobby

Vrouwen met passie schilderen op doek

marionnap.nl
marionnap.nl

Ik las een interview met Marion Nap. Een schilderes die tijdens het schilderen alles vergeet en daarom de wekker zet om te eten of op tijd te zijn. Toen Marion ziek was, schilderde ze kwetsbare vrouwen in aardetinten. Inmiddels gebruikt ze vuurrood en vlammend oranje en stralen haar vrouwen passie uit. Ze schildert al geruime tijd vrouwen.

Citaat: “Mijn werk is voor veel vrouwen herkenbaar. Ze zien hun eigen kracht en sierlijkheid. De essentie zit in de uitstraling, niet in het uiterlijk. Ik schilder de vrouwen zoals ik ze zie: zelfbewust en wetend wat ze waard zijn. Ik hou van de power, maar zet daar hun kwetsbaarheid tegenover. Niemand is alleen maar sterk of geweldig. Vrouwen klagen altijd over hun uiterlijk, ook al zijn ze prachtig. het is nooit goed genoeg. Ik zie het als mijn taak om hun te tonen wat ze waard zijn. Die kracht overdrijf ik op het doek. Benadruk ik wat je wel hebt en buit het uit.”
Al lezende werd ik steeds nieuwsgieriger naar haar werk, jullie ook, ga hier dan eens voor zitten en genieten want het is de moeite waard.

Wellicht inspireert het je tot tevredenheid en/of tot schilderen!