Gerelateerde artikelen

 • Borduurwerk in Museum de Kantfabriek Borduurwerk in Museum de Kantfabriek
 • Hoe decoratieve ballen maken met mooi papier Hoe decoratieve ballen maken met mooi papier
 • Carnavalkleding als draagbare kunst Carnavalkleding als draagbare kunst
 • Museum de Kantfabriek te Horst expositie ‘Remember me’ Museum de Kantfabriek te Horst expositie ‘Remember me’
 • Uittips ideeën in 2016 Uittips ideeën in 2016
 • Muziekdoosje en speeldoosje maken Muziekdoosje en speeldoosje maken
eropuit

The Beatles 50 jaar tentoonstelling

Bron: showbiz411.com
Bron: showbiz411.com

The Beatles, wie kent zie niet deze voormalige popgroep uit de Engelse stad Liverpool, bestaande uit de jongens : John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr. De groep maakte muziek van 1960 tot 1970 en wij zien deze groep nog steeds als een van de meest invloedrijke bands uit de geschiedenis van de popmuziek.

De Beatles kregen als eerste te maken met het hysterische gekrijs van jonge tienermeisjes, die tijdens concerten de muziek met hun gegil overstemden.Op 6 juni 2014 was het 50 jaar geleden dat The Beatles optraden in Veilinghal Op Hoop Van Zegen te Blokker, nu gemeente Hoorn. Die twee concerten hadden een enorme impact. De gevestigde waarden en normen schudden even op hun grondvesten, ook al besloeg het bezoek aan ons land maar twee dagen en duurden de optredens nog geen half uur.

Bron : koppop.nl
Bron : koppop.nl

The Beatles treden ‘s middags en ‘s avonds op, in de ’prettig verwarmde’ Veilinghal Op Hoop van Zegen, voor bijna 40.000 gulden. Het middagconcert is door distributieproblemen nota bene niet uitverkocht. Maar ‘s avonds is de hal werkelijk tot de nok toe gevuld, met onder de ruim 7.000 gasten opvallend meer jongens dan elders in de wereld.

De energieke opener

 • Saw Her Standing There

brengt de massa direct in beweging. In een uptempo ritme volgen

 • All My Loving
 • I Want To Hold Your Hand
 • She Loves You
 • Twist and Shout
 • Long Tall Sally en Roll Over Beethoven om het publiek nog eens extra op te zwepen.
 • Can’t Buy Me Love

.John Lennon, Paul McCartney en George Harrison zetten de tent op z’n kop, met drummer Jimmie Nicol als enthousiaste vervanger van de zieke Ringo Starr.

Prille wereldsterren van in de twintig staan tussen de Westfriese chrysanten, op een podium van veilingkisten, te swingen als gekken. Het publiek gaat volledig uit z’n dak. De gillende meiden, van wie sommige flauwvallen, overstemmen de muziek. Blokker bruist!

Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn heeft een prachtige tentoonstelling samengesteld met nooit eerdere vertoonde foto’s van en rond de concerten. Zwartwit, maar ook in kleur! Met allerlei objecten die verband houden met de beroemde optredens in Blokker in 1964. Ook wordt duidelijk dat in het dorp Blokker ooit andere grote artiesten als Jacques Brel, Cliff Richard, Benny Goodman en Louis Armstrong hebben opgetreden.

In de MuseumShop van het museum zijn twee boeken over de Beatles in Blokker te koop. Het museum is zeven dagen per week geopend.

“50 jaar Beatles Blokker” van 14 juni t/m 2 november 2014. Museum van de 20e Eeuw, Krententuin 24 op het Oostereiland bij de haven van Hoorn. www.museumhoorn.nl

https://www.youtube.com/watch?v=3MHkgwA8t-g