Gerelateerde artikelen

  • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
  • Masker mozaieken werkbeschrijving Masker mozaieken werkbeschrijving
  • Tafel decoratie maken met kinderen Tafel decoratie maken met kinderen
  • Pointillisme oefening met inspirate van kunstenaar Pointillisme oefening met inspirate van kunstenaar
  • Goed gesprek met puber tips Goed gesprek met puber tips
  • Simpel en snel haakpatroon kindermutsje Simpel en snel haakpatroon kindermutsje
moeders

Combinatie dyslexie en linkshandigheid

Bron: humantouch-/?page_id=123
Bron: humantouch-/?page_id=123

Krijg je een signaal van school dat jouw kind achter blijft met letter herkenning. “Help!”, denk je dan direct. Komt daar linkshandigheid en het schrijven in spiegelbeeld bij, dan wordt het er niet makkelijker op. Dyslexie komt meer voor bij linkshandige kinderen, maar op jonge leeftijd is dat nog niet aan te tonen
Vaak ben je als ouder van de kleuter nog niet bezig met lezen en schrijven met het jonge kind. Je leest wel voor, maar letters oefenen is een ander verhaal. Kinderen gaan vaak hun eigen gang,zeker als er meerder kinderen in het gezin zijn. Het jonge kind heeft dan weinig interesse in letters oefenen, etc.

Misschien toch goed om de winkel in te gaan en letterstempels, woordspelletjes etc. aan te schaffen. Op woensdagmiddag ga je samen aan de slag gegaan. En je ervaart dat het jonge kind het leuk vindt! Hij/zij zal proberen de letters die hij/zij tegenkomt te herkennen en het woord te formuleren.

Natuurlijk gaat dat in het begin regelmatig mis, maar de ongerustheid van jou als ouder zal een stuk minder zijn. Blijf het rustig aan doen en laat haar/hem ook lekker kleuter zijn en bouwen met zijn Knex!