Gerelateerde artikelen

  • Naaipatronen voor baby born pop Naaipatronen voor baby born pop
  • Blokken gooien met zelfgemaakte blokken Blokken gooien met zelfgemaakte blokken
  • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
  • Persoonlijk en origineel inpakpapier zelf maken Persoonlijk en origineel inpakpapier zelf maken
  • Masker mozaieken werkbeschrijving Masker mozaieken werkbeschrijving
  • Vetbollen maken voor vogels in de winter Vetbollen maken voor vogels in de winter
moeders

Snelle manier zelf ijs maken

kinderen maken zelf ijs op een snellere manierKinderen vinden het heel leuk om zelf lekker ijs te maken. Maat dat kost wel veel tijd. Is er een snellere manier? Ja.

Snelle manier zelf ijs maken

In een handomdraai maakt mama met de kinderen het favoriete ijs. In de bevroren beker doe je gekoelde ingrediënten, zoals

  • kwark
  • yoghurt
  • vruchtensap
  • fruit

Even schudden, knijpen en klaar.
Deze bevroren beker noemen ze een Chill Factor Ice Cream Maker.
Klik hier om meer te lezen en om de Chill Factor Ice Cream Maker te bestellen.

In een siliconen buitenkant (leuk vormgegeven, lijkt op een hoorntje) zit een binnenbeker, waarin een aantal koelelementen verwerkt zijn. De deksel lijkt alsof deze van een bolletje ijs is gemaakt. Bovenin de deksel zit een kleine opening, waardoor je de lepel kunt steken. Die opening maak je dicht voor je gaat schudden, met een dopje dat weer lijkt op chocoladesaus of aardbeiensaus.
De binnenbeker en de buitenbeker zitten aan elkaar vast met een ring. De beker zet je minstens vier uur in de vriezer. Klaar om het ijs te gaan maken?

Zorg dat de ingrediënten die je gebruikt altijd een beetje vloeibaar blijven. Yoghurt, kwark, Griekse yoghurt, noem maar op. Breng het op smaak met poedersuiker, fruit of andere dingen, en je bent er al klaar voor.
Of je roert er achteraf stukjes fruit, kleine stukjes koek, chocolade of andere lekkere dingen doorheen.

Heb je de ingrediënten gemaakt (bij de ijsmaker zit een receptenboekje voor inspiratie) en staat de ijsmaker minstens vier uur in de vriezer? Dan schenk je de ingrediënten in de beker, schroeft het deksel erop. Even schudden… en dan is het… kneden geblazen! In een mum van tijd wordt de inhoud ijs. Zo heeft iedereen zijn eigen, favoriete ijs binnen handbereik. Vers en ook nog gezond.

YouTube voorvertoningsafbeelding