Gerelateerde artikelen

  • Naaipatroon baby zonnehoedje rond 6 maanden Naaipatroon baby zonnehoedje rond 6 maanden
  • Naaipatronen voor baby born pop Naaipatronen voor baby born pop
  • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
  • Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein
  • Baby pet patroon en werkbeschrijving Baby pet patroon en werkbeschrijving
  • Sjabloon afdruk kattenpootje voor decoreren Sjabloon afdruk kattenpootje voor decoreren
moeders

Baby kalmeren en rustig maken doe je zo

Bron: babywallpapersblogs.blogspot.nl
Bron: babywallpapersblogs.blogspot.nl

Voor een baby is bijna alles nieuw. Sommige dingen vinden ze direct mooi, andere dingen zorgen eerst voor een schrikreactie. En als dat gebeurt, is het fijn als je weet hoe je je baby kunt kalmeren en rustig kunt houden. Hoewel wat werkt, natuurlijk per baby verschilt. Hieronder vind je vijf tips op een rijtje, die je kunnen helpen om je baby rustig te krijgen.
Doceer deze tips en geef de baby de tijd en ruimte om aan een tip te wennen. Rustig blijven en kalm geeft ook rust aan de baby.

Wiegen

Eén van de meest gebruikte methoden om een baby te kalmeren is wiegen. Als je je baby wiegt, dan beweeg je deze rustig en dicht bij je lichaam heen en weer. Op die manier laat je merken dat je dichtbij bent. De baby kan kalmeren door jouw geur, maar ook door je stem en je bewegingen. Wiegen lijkt het meest op de zachte beweging die de baby gewend was te voelen in je buik.

Schommelen

Je zou het misschien niet zeggen, maar schommelen heeft een zelfde soort uitwerking als wiegen. Het voordeel van schommelen is echter dat je je baby niet de hele tijd hoeft te dragen. Je kunt hiervoor ook gewoon een schommelstoeltje aanschaffen, bijvoorbeeld bij Wipstoeltje.com. Zo’n stoeltje is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten; van een eenvoudig stoeltje tot een stoeltje met allerlei accessoires die het maken tot een leuk stuk speelgoed waarin je kind zich uren kan vermaken. Een schommelstoeltje is overigens ook handig om mee te nemen tijdens een bezoekje; vaak kun je ze snel inklappen.

Warm badje

Een warm badje is ook een goede optie. In bad kan een baby eigenlijk van alles doen: schoppen, rekken, draaien. Het water voelt prettig aan en ook hierbij wordt het gevoel in de buik weer een beetje nagebootst. Je kunt eventueel ook samen een bad nemen; ook lichaamscontact helpt bij het kalmeren van baby’s. Uiteraard hoef je dit niet alleen te doen als je baby overstuur is; veel aandacht en lichaamscontact is in alle gevallen goed voor een baby.

Wrijf over het buikje

Een andere vorm van lichaamscontact die goed werkt bij het kalmeren van een baby is rustig en doordacht over het buikje wrijven. Die eenvoudige beweging helpt een baby ontspannen en zorgt ervoor dat hij een veilig gevoel krijgt. Heb je het idee dat de stemming van je baby meer te maken heeft met buikkrampjes dan met spanning? Dan kan het helpen om zachtjes in cirkels over de buik te bewegen. Ga dan met de klok mee. Eventueel kun je ook een warme handdoek over het buikje leggen, voor een extra kalmerend effect.

Sussen

Je hoort het niet voor niets heel veel moeders en vaders doen: sussen. Probeer dan echter eens niet de zachte variant, maar ga voor wat luider sussen. Het sussende geluid zorgt ervoor – mits het hard genoeg is – dat de baby stopt met huilen om hier naar te luisteren. Je moet het natuurlijk ook weer niet overdrijven en gaan schreeuwen, maar een beetje luider dan je normaal gesproken zou doen mag best!

Bron: mi9.com