Gerelateerde artikelen

  • Patroon knuffelauto of speelauto van stof Patroon knuffelauto of speelauto van stof
  • Mandala mozaiek ontwerpen en mozaieken Mandala mozaiek ontwerpen en mozaieken
  • Handleiding spiegel mozaieken Handleiding spiegel mozaieken
  • Kleedgeld voor jongeren, wat is wijsheid? Kleedgeld voor jongeren, wat is wijsheid?
  • Boeken kaften tips en werkuitleg van het kaften Boeken kaften tips en werkuitleg van het kaften
  • Bandana ook geschikt om te decoreren Bandana ook geschikt om te decoreren
eropuit

Steenkolenmijn bezoeken met de kinderen

steenkolenmijn bezoeken metde kinderenDe mijnen zijn al jaren gesloten, maar ex-mijnwerkers vertellen jullie graag over hun wereld van toen. Hoe is het om door de gangen te kruipen en hoe is het om diep onder de grond te werken met mijnmachines. Kinderen zijn er geïnteresseerd en zien hoe hard het leven was van een mijnwerker, honderden meters onder de grond, bij hoge temperaturen op zoek naar steenkool.
Bezoek de allerlaatste steenkolenmijn in Nederland :  steenkolenmijn.nl in Valkenburg.

De kennismaking begint met een film over de wereld van de mijnwerkers in een ondergrondse filmzaal, die in mijnbouwstijl is ingericht. Na de film treedt je met een ex-mijnwerker de wereld van de steenkoolwinning binnen. Beleef die harde maar indrukwekkende wereld van de mijnwerkers.