Gerelateerde artikelen

  • T-shirt ontwerpen met deze acht tips T-shirt ontwerpen met deze acht tips
  • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
  • Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein
  • Boek schrijven en uitgeven tips en weetjes Boek schrijven en uitgeven tips en weetjes
  • Masker mozaieken werkbeschrijving Masker mozaieken werkbeschrijving
  • Gezond en creatief jaar 2018 Gezond en creatief jaar 2018
eropuit

Steenkolenmijn bezoeken met de kinderen

steenkolenmijn bezoeken metde kinderenDe mijnen zijn al jaren gesloten, maar ex-mijnwerkers vertellen jullie graag over hun wereld van toen. Hoe is het om door de gangen te kruipen en hoe is het om diep onder de grond te werken met mijnmachines. Kinderen zijn er geïnteresseerd en zien hoe hard het leven was van een mijnwerker, honderden meters onder de grond, bij hoge temperaturen op zoek naar steenkool.
Bezoek de allerlaatste steenkolenmijn in Nederland :  steenkolenmijn.nl in Valkenburg.

De kennismaking begint met een film over de wereld van de mijnwerkers in een ondergrondse filmzaal, die in mijnbouwstijl is ingericht. Na de film treedt je met een ex-mijnwerker de wereld van de steenkoolwinning binnen. Beleef die harde maar indrukwekkende wereld van de mijnwerkers.