Gerelateerde artikelen

  • Opvoeden van kinderen met gebruik telefoon Opvoeden van kinderen met gebruik telefoon
  • Boekenlegger van kralen maken Boekenlegger van kralen maken
  • Blanco boek wordt persoonlijk dagboek Blanco boek wordt persoonlijk dagboek
  • Liefde en vriendschap van Lady Susan Liefde en vriendschap van Lady Susan
  • Doos bonbons of boek inpakken Doos bonbons of boek inpakken
  • Kinderfeestje organiseren en een goed idee Kinderfeestje organiseren en een goed idee
moeders

Invloed van moeders op het kinderleven

is opvoeden een rampIs ‘moeders zijn loeders’ een aansprekende titel of juist niet? Bij veel psychische problemen van volwassen mannen en vrouwen blijkt een problematische relatie met hun moeder een grote rol te spelen. De invloed van een verstoorde moeder-kind relatie wordt door hulpverleners nogal eens onderschat.

Moeders zijn loeders luidt daarom de titel van het nieuwe boek van Dr. Jan Verhulst, klinisch psycholoog. In Moeders zijn loeders neemt Verhulst de soms moeizame en zeer ingrijpende relatie onder de loep. Moeders zijn loeders is niet alleen bedoeld voor probleemgevallen; iedereen met een moeder zal het de moeite waard vinden om het te lezen. Ook bedoeld voor zonen overigens!
Aan de hand van cases uit de praktijk laat hij zien hoe enorm de invloed van moeders kan zijn op het leven van kinderen.