Gerelateerde artikelen

  • Hond gezonde ijslolly geven en zelf maken Hond gezonde ijslolly geven en zelf maken
  • Pompoenen kweken in tuin, op balkon en terras Pompoenen kweken in tuin, op balkon en terras
  • Haken en breien met katoenspagetti Haken en breien met katoenspagetti
  • Theemuts uit wollen dekens maken Theemuts uit wollen dekens maken
  • Theedoos pimpen, versieren en vullen Theedoos pimpen, versieren en vullen
  • Surprise knapzak voor wereldreiziger Surprise knapzak voor wereldreiziger
moeders

Thee ontdekken is variëren met hooguit 2 soorten

thee ontdekkenThee is een warme drank gemaakt met gedroogde bladeren van de theeplant. Een selectie van meer dan 125 thee variaties, van verrassende blends tot delicate pure thee is handige en leerzame informatie voor wie van een zuiver kopje thee houdt.  Losse thee is qua smaak en melange niet vergelijkbaar met het bekende theezakje. Het is vol en subtiel van smaak. Jouw favoriete thee ontdekken doe je op smaak, stemming en/of moment waarop je de thee drinkt.

Thee ontdekken is variëren met hooguit 2 soorten

Teastreet.nl is een webwinkel voor losse thee en thee accessoires en is ontstaan vanuit de overtuiging dat er nog veel te ontdekken is over thee. Zij onderscheidt 8 theesoorten, zoals bijvoorbeeld zwarte, oolong en witte thee. De diverse theesoorten kennen een verschillende smaak en bereiding. Op de website staat bij elke thee de smaak, ingrediënten, hoeveelheid cafeïne en een zetadvies vermeld. Daarnaast vind je op de website informatie over de theesoorten, over het bereiden van thee en hoe makkelijk het is om je eigen ijsthee te maken.

Thee is na water de populairste dorstlesser op aarde. Ook in Nederland drinkt men steeds meer thee en thee van hogere kwaliteit. Nederlanders drinken gemiddeld 90 liter thee en verbruiken 0,8 kilo thee per jaar. In China verbruikt men daarentegen 0,6 kilo thee per hoofd van de bevolking, maar drinken in liters veel meer thee dan in Nederland. Chinezen gebruiken losse pure thee en van hoge kwaliteit, waardoor ze de thee meerdere keren kunnen opgieten.

Een pure thee heeft altijd maar 1 ingrediënt: 100% thee. Yunnan Dian Hong golden rain is bijvoorbeeld een pure zwarte thee vol gouden theebladknopjes en is zacht en zoet als honing. Een blend als bijvoorbeeld City Lights heeft als basis een pure thee waaraan ingrediënten als fruit, bloemen, aroma’s en kruiden zijn toegevoegd.