Gerelateerde artikelen

 • T-shirt ontwerpen met deze acht tips T-shirt ontwerpen met deze acht tips
 • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
 • Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein
 • Boek schrijven en uitgeven tips en weetjes Boek schrijven en uitgeven tips en weetjes
 • Masker mozaieken werkbeschrijving Masker mozaieken werkbeschrijving
 • Gezond en creatief jaar 2018 Gezond en creatief jaar 2018
eropuit

Routes en tochten voor het hele gezin

franse en belgische ardennen tipsMooie toeristische routes in de Franse en Belgische Ardennen met o.a. een bierroute voor vaders, een sprookjesachtige kastelentocht voor kinderen of bootje varen voor moeders en

 • een fortenroute / een bierroute
 • een abdijenroute
 • varen over de Maas
 • kajakken op de Semois
 • wandelen over een 15-km lange smokkelroute
 • een legenden route

Via de website www.visitardenne.com/all-access/nl  – ook in het Nederlands –  kan je uitgebreide info vinden plus routes downloaden of uitprinten. Ook kan je er 15 attracties in een 360 graden panoramische fotorotatie bekijken.

Bierroute
De fortenroute gaat langs onder meer langs het kasteel van Bouillon in het gelijknamige Belgische plaatsje, de citadel van Dinant en langs het kasteel van Sedan, één van de grootste kastelen van Europa. Wanneer moeders achter het stuur kruipt, zullen vaders genieten van de Bierroute langs onder meer de brouwerijen van Chimay, Orval, Rochefort en Westmalle. Cultuurliefhebbers kiezen voor de Rimbaud en Verlaine route en vrouwen kunnen op het dek van een plezierjacht al varend over de Maas zonnebadend genieten van het landschap tussen Namur en Charleville-Mézières.

Legendenroute
De Ardennen zijn doorspekt met mythes en legenden. De route is opgedeeld in 12 etappes en kan per camper, auto, motor of op de fiets worden afgelegd. Leuk voor kinderen is onder meer de boswandeling door de vallei van de Lesse waar kabouters het pad bewaken of maak een wandeling over het dwergenpad in het toverpark van Kaolin.

Sportieve activiteiten
Wie zich sportief graag sportief uitleeft in de prachtige groene omgeving van de Ardennen, kan onder andere een fietstocht maken over één van de Voie Vertes routes. Voormalig spoorbanen die zijn omgetoverd tot fietspaden die voor automobilisten niet toegankelijk zijn. Routes voeren onder andere langs de Maasvallei en de stille bossen van Oignies en Thiérache. Wie zich liever op het water begeeft zal het kajakken of kanoën op de Semois erg leuk vinden. Een traject van 140 kilometer waar het hele jaar door – afhankelijk van de waterstand – gepeddeld kan worden. Wie er instapt voor een één of meerdaags avontuur, vaart langs schilderachtige dorpjes, prachtige natuurparken en karakteristieke bruggen