Gerelateerde artikelen

  • T-shirt ontwerpen met deze acht tips T-shirt ontwerpen met deze acht tips
  • Borduurwerk in Museum de Kantfabriek Borduurwerk in Museum de Kantfabriek
  • Boek schrijven en uitgeven tips en weetjes Boek schrijven en uitgeven tips en weetjes
  • Gezond en creatief jaar 2018 Gezond en creatief jaar 2018
  • Bloemcorsage maken met handige tips en trucs Bloemcorsage maken met handige tips en trucs
  • Transferpapier en tips om het te gebruiken Transferpapier en tips om het te gebruiken
eropuit

Oude kinderwagens uit de 20ste eeuw

kinderwagens en poppenwagens uit de 20ste eeuwHet poppen- en kinderwagen museum in Lelystad orgniseert een optocht van historische kinderwagens. Vanaf 11:00 uur zijn er ongeveer 25 kinderwagens en poppenwagens te bewonderen op de binnenplaats van het complex op Oostereiland. Onder andere  bekende Nederlandse merken als Koelstra, Van Werven, Van Delft, Mutsaerts en Engelse merken als Silver Cross, Marmet en Royale.

kinderwagens en poppenwagens uit de 20ste eeuw 2Om ongeveer 12:00 uur en 14:30 uur zal een stoet van dames, veelal in bijpassende kleding, met de wagens een route afleggen langs de haven van Hoorn. In de wagens liggen levensechte poppen. De parades zijn een lust om te zien en een genot om aan mee te doen.

  • Op zondag 13 juli 2014 zal bij het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn de Kinderwagenparade gehouden worden.

Het Museum van de 20e Eeuw laat door middel van haar uitgebreide collectie en diverse wisseltentoonstellingen de historische ontwikkeling zien van alle facetten van het leven in die eeuw, van huishoudelijke techniek tot culturele tradities. Het buitenleven, en daarbij de ontwikkeling van de kinderwagens maakt daar een aanzienlijk deel van uit. Daarom is de combinatie van een bezoek aan Het Museum van de 20e Eeuw en de kinderwagenparade een dag van ‘ahhhh’, ‘ohhh’,  ‘o, die hadden wij ook nog’, ‘wat mooi toch eigenlijk’, ‘weetje dat nog’, ‘kijk nou toch eens, ja, zo was dat toen’ en ‘onvoorstelbaar eigenlijk dat we zo vroeger geleefd hebben’.

Kijk voor verdere gegevens op www.museumhoorn.nl.

kinderwagens en poppenwagens uit de 20ste eeuw 1