Gerelateerde artikelen

  • Naaipatroon baby zonnehoedje rond 6 maanden Naaipatroon baby zonnehoedje rond 6 maanden
  • Naaipatronen voor baby born pop Naaipatronen voor baby born pop
  • T-shirt ontwerpen met deze acht tips T-shirt ontwerpen met deze acht tips
  • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
  • Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein
  • Boek schrijven en uitgeven tips en weetjes Boek schrijven en uitgeven tips en weetjes
moeders

Regelmaat, Rust, Respect en Richting voor het kind

regelmaat rust richtingJe gaat binnenkort moeder worden, of je bent net moeder geworden, en je vraagt je af hoe baby’s het beste slapen, hoe het zit met de afwisseling van borstvoeding, verzorgen, knuffelen, spelen en slapen en hoe de ontwikkeling van kleine kinderen verloopt en welke grote rol de zintuigen daarbij spelen.

Regelmaat, Rust, Respect en Richting

Het antwoord op deze vragen vind je in het boek van Ria Blom, een échte aanrader.
In haar boek :
‘Regelmaat en inbakeren – Voorkomen én verhelpen van huilen en onrust’,
pleit Ria Blom voor een opvoeding met ruimte voor vier R’s: Rust en Regelmaat (die kennen we van vroeger), Respect voor jezelf én het kind, en Richting. Met dat laatste bedoelt ze dat ouders weer de baas worden in plaats van dat zij het kind laten bepalen hoe alles verloopt. We moeten dus gewoon maar weer eens ouderwets gaan opvoeden, lijkt de boodschap.

Het boek staat boordevol goede tips, met name rond het slapen en het opbouwen van een dagritme. Eigenlijk gaan al die tips over het vinden van een regelmaat die rust brengt. En daar is niets tegenin te brengen: daar gedijen baby’s enorm op. Ouders die daar niet aan willen, maken het zichzelf inderdaad een stuk moeilijker dan nodig is.

Blom legt uit hoe baby’s het beste slapen, hoe het zit met de afwisseling van borstvoeding, verzorgen, knuffelen, spelen en slapen. Ook vertelt iets over de ontwikkeling van kleine kinderen en de grote rol die de zintuigen daarbij spelen. Zij baseert zich hierbij op de antroposofie.