Gerelateerde artikelen

  • Patroon kleine bal voor baby en peuter Patroon kleine bal voor baby en peuter
  • Patroon decoratie vogel uniek idee Patroon decoratie vogel uniek idee
  • Peuter patchwork voetbal quilten gratis patroon Peuter patchwork voetbal quilten gratis patroon
  • Creatief een bril knutselen met kinderen Creatief een bril knutselen met kinderen
  • Haakpatroon baby en peuter bal Haakpatroon baby en peuter bal
  • Wandkleed baby- en peuterkamer gratis patroon Wandkleed baby- en peuterkamer gratis patroon
moeders

Welk speelgoed bij 1-2 jaar?

welk speelgoed  bij 1 en2 jaarVele moeders, maar ook opa’s en oma’s kennen het wel, je kindje is binnenkort jarig, Sinterklaas komt in het land of kerst wordt uitgebreid gevierd. Maar wat geef je nu aan een kindje van 1 jaar oud of bij 2 jaar? Het aanbod van baby speelgoed is groot en vaak zie je door de bomen het bos niet meer.

Dreumes speelgoed

Een kindje van 1 jaar lijkt nog heel erg klein, maar vergis je niet. Zo’n kleine dreumes kan al een heleboel. Houd er wel rekening meer dat een kindje van een jaar oud nog heel veel in zijn of haar mond stopt. Zorg er dus altijd voor dat het speelgoed wat je aan zo’n klein kindje geeft geen kleine onderdelen bevat en geen giftige stoffen bevat. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Gelukkig is er in Nederland een strenge wet- en regelgeving omtrent het speelgoed voor kinderen. Zo is er bijna altijd wel een leeftijdsaanduiding op de verpakking. Maar om nu niet alle verpakkingen na te lopen in de speelgoedwinkel, een paar tips. Kindjes van 1 jaar zijn in ieder geval druk aan het kruipen en een enkeling hiervan kan al lopen. Leuk om iets te geven dus waar ze zelf mee op de grond kunnen spelen. Een bal of houten puzzel met geluidjes is bijzonder geschikt. Of stapeltorens met leuke figuurtjes erop. Zo kan mama helpen een stapeltoren te maken die zij kunnen omgooien. Geschater verzekerd..

Speelgoed voor 2-jarigen

Trekfiguur beestjes met vrolijke kleurtjes zullen het altijd goed doen zodra kinderen kunnen lopen. Vanaf ongeveer 1.5 jaar kun je dit prima geven. Hondjes, poezen of andere leuke figuurtjes die aan een touwtje achter hen aan hobbelen. Het Djeco speelgoed is daar bij uitstek geschikt voor. Zo heeft Djeco de leukste trekfiguurtjes, van een gek muisje tot een groengestreept poesje! Daarnaast zullen kinderen ook langzaamaan gaan beginnen met puzzelen. Een simpele houten Djeco puzzel kunnen kleine dreumesen al prima maken. Kies voor goede kwaliteit en eenvoudige vormen. Puzzels van Djeco zijn voorzien van beide, zodat je kindje zelfvertrouwen kan opbouwen, wanneer het hen zelf lukt de puzzel te maken.

Dit artikel is geschreven in samenwerking
met Dreumes enZo.