Gerelateerde artikelen

 • Bloemen maken van papiergaren Bloemen maken van papiergaren
 • Kindermode en jongerenmode zelf maken Kindermode en jongerenmode zelf maken
 • Verantwoorde levensstijl meegeven aan kinderen Verantwoorde levensstijl meegeven aan kinderen
 • Knutselen met kralen bij kralen.com Knutselen met kralen bij kralen.com
 • Vilten spiraalkralen ketting maken doe je zo Vilten spiraalkralen ketting maken doe je zo
 • Patroon poppenkleding zelf maken tip Patroon poppenkleding zelf maken tip
hobby

Mod Podge en grote bedel maken

grote bedel maken met Mod Podge en glas en een plaatjeEen glas cabochon zelf maken met glas, plaatje en Mod Podge. Met deze tutorial zie je stap voor stap hoe je zelf een grote bedel kunt creëren met een prentje en Mod Podge. Oefening baart kunst, want het is echt een techniek die je moet oefenen.

Wat heb nodig om je eigen cabochons (grote bedel) te maken?

 • Mod Podge is het product dat The Beadmixer gebruikt heeft om het plaatje te laten hechten aan de cabochon. De Mod Podge gebruiken ze voor twee verschillende redenen: ten eerste willen ze de afbeelding sealen (beschermen) en ten tweede willen ze deze lijmen aan de cabochon.

Je kunt niet elk type lijm gebruiken om de afbeelding tegen het glas te plakken. Veel lijmen drogen niet transparant op. Daarnaast zijn bepaalde lijmen agressief en zullen ze de inkt van de afbeelding aantasten.

 • Je hebt plaatjes nodig die op hoge kwaliteit geprint zijn, op dik papier.

Je kan naar de kringloop winkel gegaan, en daar kunstboeken aanschaffen. Het is een goedkope manier om mooie prentjes te vinden die echt een goede kwaliteit hebben.

 • Een simpel kwastje gebruik je om de Mod Podge aan te brengen
 • Een pen om de afbeelding uit te tekenen.
 • Een schaartje om de afbeelding uit te knippen.
 • Een theedoek om de cabochon schoon te maken.
 • Bekijk de stap voor stap afbeeldingen en werkuitleg bij beadmixerstyle.nl/Maak_je_eigen_glas_cabochon_tutorial

Wat is een cabochon

Een cabochon is een grote bedel dat gebruikt wordt in sieraden en haaraccessoires en als decoratie op kleding. Een cabochon is een grote platte ‘kraal’ zonder rijggat. Het heeft een vlakke achterkant, zodat het op meerdere ondergronden verwerkt kan worden. Ze zijn in diverse soorten, maten en materialen te koop. Er zijn cabochons van halfedelsteen, glas, fimoklei, porcelein, schelp, hout en van resin (kunsthars).