Gerelateerde artikelen

  • Naaipatronen voor baby born pop Naaipatronen voor baby born pop
  • Blokken gooien met zelfgemaakte blokken Blokken gooien met zelfgemaakte blokken
  • Gum schoonmaken doe je zo Gum schoonmaken doe je zo
  • Borduurwerk in Museum de Kantfabriek Borduurwerk in Museum de Kantfabriek
  • Clingendael in de winter foto’s om te inspireren Clingendael in de winter foto’s om te inspireren
  • Persoonlijk en origineel inpakpapier zelf maken Persoonlijk en origineel inpakpapier zelf maken
hobby

Armbandjes maken met kralen en bedels

hoe armbandjes zelf makenAnne van Remade with love maakt zelf armbandjes en zij vertelt op haar blog hoe zij de armbandjes maakt. Met kniptang en staaldraad (je kunt ook kiezen voor elastisch draad maar Anne wilde graag een armbandje met slotje) kan je zelf dus ook aan de slag :

Stap 1 : afmeting bepalen

Bij Beadies hebben ze allerlei kant-en-klare armbandjes liggen. Het is het verstandig om er daar een aantal van te passen en dan de afmetingen te gebruiken van het armbandje dat goed zit. Vervolgens kun je die afmeting aanhouden op het sieradenbord van Beadies.

Stap 2 : kralen uitzoeken

Nu zijn we bij Anne’s favoriete stap aangekomen: kralen uitzoeken! Bij Beadies hebben ze hele mooie kleurrijke kralen en daar is zij dol op. Haar favoriete kleuren zijn turquoise, koraal roze en goud. Persoonlijk vindt zij het erg mooi om een eyecatcher in het midden van het armbandje te plaatsen, maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om het hele armbandje met deze kraaltjes te vullen. Als je alle kraaltjes hebt uitgekozen heb je ook nog een (goudkleurig) slotje, twee ringetjes (één om het slotje aan dicht te maken en één om het hangertje aan te bevestigen) en een hangertje (bijvoorbeeld een sterretje of veertje) nodig.

Stap 3

Om het armbandje te maken heb je dus een knijptangetje, kniptangetje, staaldraad, knijpkraaltjes en je uitgezochte kralen nodig. Je begint met het ….
lees verder bij Remade with love

hoe armbandjes zelf maken 1