Gerelateerde artikelen

  • Baby en kinderen in de zon tips Baby en kinderen in de zon tips
  • Kinderen moeten meer bewegen Kinderen moeten meer bewegen
  • Vette vis goed voor het ongeboren kind Vette vis goed voor het ongeboren kind
  • Gezond tussendoortje voor iedereen Gezond tussendoortje voor iedereen
  • Hoofdluis voorkomen en behandelen Hoofdluis voorkomen en behandelen
  • Kidwalk is sporten voor pas bevallen vrouwen Kidwalk is sporten voor pas bevallen vrouwen
moeders

Waarom naar het consultatiebureau

Bron: jongflorence.nl
Bron: jongflorence.nl

Al enige tijd lag er bij mijn vriendin in huis een oproep voor haar jongste voor het kleuterbureau. Eigenlijk had ze er niet zoveel zin meer in want behalve voor de benodigde inentingen heeft het voor haar niet veel toegevoegde waarde. Maar na een paar verontruste verhalen is zij afgelopen maandag toch maar met haar kleine smurf naar het consultatie (kleuter) bureau gegaan.

Behalve dat zij ontdekte dat haar zoon behoorlijk aan de zware kant was, was het een echte opfriscursus voor haar! Een fles pap in de ochtend kan echt niet meer, zindelijk worden daar moet je echt mee beginnen, speentje moet afgebouwd en je houdt je toch wel aan de vijf eetmomenten? Vijf???

consultatiebureauZo dat is best veel en dan heb ik nog niet eens alles genoemd. Gelukkig is hij verder gezond, vrolijk en kan hij leuk spelen in zijn eentje en met zijn vriendjes. Toch is het goed om eens objectief naar je eigen kind te kijken. Vooral bij nummer drie merkte mijn vriendin dat zij toch wel erg gemakkelijk geworden was. Ze gaan nog een keertje terug voor de oogtest en de laatste twee inentingen. Daarna neemt de schoolarts het over.

Meer info: