Gerelateerde artikelen

  • Blokken gooien met zelfgemaakte blokken Blokken gooien met zelfgemaakte blokken
  • Vlaggetjes slinger maken doe je samen Vlaggetjes slinger maken doe je samen
  • Elfenfeest organiseren Elfenfeest organiseren
  • Prins en prinsessenfeest organiseren Prins en prinsessenfeest organiseren
  • Hoedjes, petjes of piratendoek Hoedjes, petjes of piratendoek
  • Thuisblijfouder en de waarde daarvan Thuisblijfouder en de waarde daarvan
moeders

Niet kind adopteren maar een bed adopteren

Bron: slocounty.ca.gov
Bron: slocounty.ca.gov

Geen adoptiekinderen, maar de moeder en naaste familie verder helpen bij het opvoeden van de kind(eren), want wat is er een jarenlang verdriet te zien van moeders, die door omstandigheden hun kind(eren) moesten afstaan. Of het verdriet van kinderen die in een andere wereld volwassen moeten worden en toch hun roots blijvend missen. Natuurlijk zijn er adoptiekinderen waarbij de procedure uitermate goed en oprecht is verlopen en waarbij alle betrokkenen zich met een eerlijk luisterend oor, respect, begrip, ruimte zichzelf te zijn, zorg en liefde voelt omringt.

De organisatie Tender Love and Care (TLC) is opgericht in 2003 als reactie op een noodkreet uit Zuid Afrika door de 5 Nederlandse adoptie ouderparen van kinderen die in het tehuis TLC hebben gewoond. Je kan daar geen kinderen meer adopteren uit dit tehuis maar je kan wel een bijdrage leveren door een bedje in dit huis te adopteren voor enkele euro’s per maand.
Naast deze structurele ondersteuning streeft TLC Nederland ook op projectmatige basis een bijdrage te leveren aan de verbetering van de leefomstandigheden en toekomstperspectieven van de kinderen die in TLC verblijven, zodat zij de kinderen een toekomst kunnen bieden waar zij recht op hebben.

Het kindertehuis is uniek, vrijwilligers uit de hele wereld komen er voor de kinderen zorgen, kinderen die door de familie zelf worden geadopteerd. In het kindertehuis speelt de strijd tegen aids een hele belangrijke rol. Ieder jaar sterven er baby’s aan aids, maar ook de moeders van deze baby’s worden opgevangen.