Gerelateerde artikelen

 • Eten aan tafel met kinderen Eten aan tafel met kinderen
 • Peuters eten vers of uit een potje Peuters eten vers of uit een potje
 • Tuinieren met kinderen is gezond Tuinieren met kinderen is gezond
 • Broodtrommel en drinkbeker bedrukken Broodtrommel en drinkbeker bedrukken
 • Pannenkoekdag niet vergeten Pannenkoekdag niet vergeten
 • Voorlezen en lezen is belangrijk, waarom? Voorlezen en lezen is belangrijk, waarom?
moeders

Brain food voor kinderen en gezond eten

gezond voedsel voor kinderenGoed om te weten dat overgewicht en obesitas (ernstig overgewicht) een steeds groter probleem is. Uit een onderzoek blijkt dat bijna negentig procent van de bevolking het belangrijk vindt om niet zwaarder te worden, maar toch worden we elk jaar weer een beetje dikker. De beste manier om overgewicht tegen te gaan is gezonder eten en meer bewegen.

Dus dan is het een taak om te zorgen dat er ook echt gezond gegeten gaat worden. Gezond eten zorgt ervoor dat kinderen een beter geheugen, een betere concentratie, een goede leervaardigheid en veel geestelijke energie ontwikkelen. Zonder bepaalde voedingsstoffen kunnen de hersenen niet goed werken. Toch vinden veel ouders het moeilijk om goed voor hun kinderen te koken. Ze grijpen naar commercieel voedsel dat bol staat van suiker, zout en ongewenste toevoegingen.
Het boek (Nederlands geschreven) “Brain food voor kids” maakt het ouders makkelijk: je geeft je kind alle voedingsstoffen die zijn hersenen nodig hebben, op elke leeftijd.

Meer dan 100 speciaal voor kinderen bedachte recepten die lekker gemakkelijk zijn en er goed uitzien. Alle feiten op een rijtje, zodat ouders precies weten waarom dit voedsel en die ingrediënten zo belangrijk zijn. Met de nieuwste, opzienbarende informatie over hoe gezond eten de geest kan beïnvloeden en ontwikkelen. Inclusief weekmenuplanner om ouders – en kinderen – het beste uit de recepten en de adviezen te laten halen”.

Brain Food Voor Kids

 • DEEL 1 Beter denken door lekker en gezond eten
  Een goed begin Wat ze nodig hebben Brain food Boosdoeners Voedselintolerantie De betere boodschappen Slim koken Aan tafel! Wat zit er in jouw trommeltje?
 • DEEL 2 Uitgekookte recepten voor slimme kinderen
  Een slimme start De lekkere trek Doordeweekse hoofdmaaltijden Weekendmaaltijden Picknicks en feestjes Zoetigheid Toverdrankjes

Voor de gezonde brain food voor kinderen recepten, klik hier.