Gerelateerde artikelen

 • Patroon knuffelauto of speelauto van stof Patroon knuffelauto of speelauto van stof
 • Mandala mozaiek ontwerpen en mozaieken Mandala mozaiek ontwerpen en mozaieken
 • Handleiding spiegel mozaieken Handleiding spiegel mozaieken
 • Kleedgeld voor jongeren, wat is wijsheid? Kleedgeld voor jongeren, wat is wijsheid?
 • Boeken kaften tips en werkuitleg van het kaften Boeken kaften tips en werkuitleg van het kaften
 • Bandana ook geschikt om te decoreren Bandana ook geschikt om te decoreren
eropuit

Waterspeeltuinen in Nederland is waterpret

Bron: supercoloring.com
Bron: supercoloring.com

Als het écht warm is in Nederland vraagt je lijf om afkoeling met water. Thuis neem je een (tuin)douche zonder afdrogen om af te koelen, of je gaat naar het strand of naar het dichtstbijzijnde zwembad. Wil je met het hele gezin naar een waterspeeltuin, vertrek dan vroeg van huis en zorg dat je of entreekaarten hebt gekocht via internet of dat je een van de eersten bent die in de rij staat om naar binnen te gaan.

Enkele leuke en uitgebreide waterspeeltuinen

 • Aquapark Splash in Hellevoetsluis
  Het park is van 1 juni tot en met 30 september en van 10.00 tot 20.00 uur toegankelijk voor iedereen met een zwemdiploma.
  Natuurlijk mogen ook kinderen zonder zwemdiploma van het Aquaaprk genieten maar dan uitsluitend onder begeleiding van een ouder/verzorger.
  Vanaf windkracht 5 is het park gesloten.Er zijn o.a. elektrische bootjes waarmee kinderen dichtbij het strand in een afgesloten deel veilig kunnen rondvaren.
  Er is een mini Splashpark  voor de allerkleinsten in ondiep water en dichtbij het strand zodat ook zij heerlijk kunnen genieten.
  Er zijn veel unieke lucht-speelattracties op het strand waar iedereen zich mee kan vermaken.
  Ouders/verzorgers kunnen, desgewenst onder het genot van een hapje of drankje, hun spelende kinderen zien vanaf één van de terrassen bij de paviljoens. Je kunt ook een plekje kiezen op het zandstrand dat aan het prachtige Haringvliet ligt.
 • Waterspeelpark Splesj in Hoeven in Brabant
  Met pijlsnelle en hoge glijbanen, spuitkanonnen, waterfonteinen en de Mega Soaker, die in één keer 300 liter water over je heen stort. Er is een kalme watertuin, je kan 55 meter lang met zijn vieren naast elkaar naar beneden glijden, er is een supercrater waarbij je denkt dat je in een leeglopende gootsteen bent terechtgekomen en je kan roetsjen door de donkere Anaconda met lichteffecten. Er is nog meer…..
 • Havenspeeltuin Plaswijckpark in Rotterdam
  Dit park is in 2014 door de ANWB-leden gekozen tot leukste uitje. Waterspuiten, waterspeeltoren,waterfioetsen, rondvaartboot, op het droge een gewone speeltuin en een verkeerstuin. Ben jij niet bang om nat te worden? Dan kun je je in de Havenspeeltuin helemaal uitleven. Water genoeg! En je vader of moeder? Die ligt lekker in het zonnetje op de kade. En er is meer …..
 • Waterspeeltuin Hof van Delfland in natuurgebied Delftse Hout, Delft

  De Kinderboerderij is gelegen in het schitterende natuurgebied de Delftse Hout. In de kinderboerderij zijn schapen, geiten, varkens, koeien, konijnen, kippen en duiven. Er zijn ook kleine knaagdieren, vogels en vissen. Als bezoeker loop je vrij tussen de geiten en schapen.

  Naast de Kinderboerderij ligt de Waterspeeltuin met zandstrandjes en ligweiden langs een speelgoot met ondiep water. Er staan diverse speeltoestellen zoals wipkippen, glijbanen en schommels. Verder is er een grote speelboot, een kabelbaan, een graafmachientje en een watervijzel aanwezig.

  Voor kinderen tussen de 2 en 14 jaar is dit een belevenis. Een zwembad vol speeltoestellen, water en zand.

 • Waterspeeltuin Land van Jan Klaassen in Braamt bij Doetinchem
  De buitenspeeltuin en het pretpark is 30.000 m2 groot en ruim voldoende voor een compleet dagje uit. Het pretpark is overzichtelijk, veilig, zonder lange wachtrijen. In de zomer heerlijke zitjes onder de bomen, relaxen op lounchekussens en picknicken.
  Speeltuin met attracties verdeeld in hofjes met ieder zijn eigen thema. Het dorp van Jan Klaassen, het doolhof, de waterspeeltuin, westerndorp,
  wiebelweide voor de allerkleinsten, kabelbaan, trein, spookkasteel en piratenboot.
  Achterop een hoge bult ligt de 4-baans turboglijbaan, met een matje naar beneden glijden, ook geschikt voor ouderen.
 • Waterpretpark Aquapark in recreatiegebied Berendonck bij Nijmegen.
  Het waterpark heeft unieke klimrekken, waterglijbanen, kano polo, ijsbergen en trampolines. En voor de echte avonturiers hebben ze te gekke bumperboats met lasergame! Het is een uniek spel & avonturenpark op het water voor alle leeftijden.