Gerelateerde artikelen

  • Patroon knuffelauto of speelauto van stof Patroon knuffelauto of speelauto van stof
  • Mandala mozaiek ontwerpen en mozaieken Mandala mozaiek ontwerpen en mozaieken
  • Handleiding spiegel mozaieken Handleiding spiegel mozaieken
  • Kleedgeld voor jongeren, wat is wijsheid? Kleedgeld voor jongeren, wat is wijsheid?
  • Boeken kaften tips en werkuitleg van het kaften Boeken kaften tips en werkuitleg van het kaften
  • Bandana ook geschikt om te decoreren Bandana ook geschikt om te decoreren
eropuit

Artis heeft ieder jaar korting in september

Hollandse Tuin. Foto Artis, Ronald van Weeren
Hollandse Tuin. Foto Artis, Ronald van Weeren

Artis in Amsterdam heeft de maand september al sinds 1852 als traditionele kortingsmaand. Dit is zo tot op de dag van vandaag. Wie in september naar de dierentuin komt, krijgt 25% korting op het entreegeld.  

Historie

In de eerste jaren na de oprichting in 1838, was Artis een genootschap waar men voor een aanzienlijk bedrag lid kon worden. Immers, de uitbreidingen moesten worden gefinancierd. Wie het zich kon permitteren, mocht roofdieren, apen en andere exotische dieren komen bekijken. Voor de minder welgestelde Amsterdammer was de Amsterdamse dierentuin veel te duur. Daarom besloot het bestuur van het genootschap ‘de ambachtslieden en mindervermogenden’ ook toe te laten, maar alleen in september. Iedereen die 25 cent betaalde mocht even genieten van de groene oase in hartje Amsterdam. Hiermee werd de dierentuin toegankelijk voor alle Amsterdammers. Deze traditie wordt nog ieder jaar voortgezet.

Kortingsbon

Om aanspraak te maken op de korting kunnen bezoekers van Artis een kortingsbon downloaden op www.artis.nl/septemberkorting. Een geprinte en bij de kassa ingeleverde of een op de smartphone getoonde bon is geldig voor maximaal vier personen.