Gerelateerde artikelen

 • Bloemen maken van papiergaren Bloemen maken van papiergaren
 • Kindermode en jongerenmode zelf maken Kindermode en jongerenmode zelf maken
 • Brede retro armband restylen Brede retro armband restylen
 • Kaart maken met Hortensia bloemetjes Kaart maken met Hortensia bloemetjes
 • Kunst met kranten foto’s en knipsels Kunst met kranten foto’s en knipsels
 • Spiegellijst maken met papiermache Spiegellijst maken met papiermache
eropuit

Zeeuws museum in Middelburg is uniek

zeeuws museumZeeuws museum met museale objecten, zoals de collectie Zeeuwse klederdracht, die getoond wordt in vitrines en een lust voor het oog is. De prachtige kleuren en materialen spreken tot de verbeelding. Sommige stukken zijn wel tweehonderd jaar oud. Overal in het museum worden films vertoond, waarvan de leukste “Going Local” is. Hierin combineert de jeugd eigentijdse kleding met de Zeeuwse klederdracht en dat is heel verrassend.

Zeeuws museum en de collectie

Het Zeeuws Museum bewaart meer dan 30.000 kunstschatten die herinneren aan het verleden van Zeeland. De gevarieerde collectie omvat onder meer de beroemde Zeeuwse wandtapijten en de historische collectie van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen met bijzondere objecten zoals een draakje, een ivoren zakzonnewijzer en een indianenhoofdtooi. Ook de collectie hedendaagse kunst van de Provincie Zeeland, met werken van onder meer Marinus Boezem, Piet Dieleman en Jan van Munster, bevindt zich in het Zeeuws Museum.

 • Zeeuwse wandtapijten en de Tachtigjarige oorlog
 • Streekdrachten, sieraden en accessoires
 • Porselein en zilver
 • Archeologische vondsten
 • Oude schilderijen en kunstnijverheid
 • Natuurhistorie, fossielen en schelpen
 • Moderne en hedendaagse kunst

zeeuwse klederdrachtWil je weten wat er nog meer tentoongesteld wordt en wil je meer informatie, surf  je naar zeeuwsmuseum.nl