Gerelateerde artikelen

  • Wat doen op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag Wat doen op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag
  • Winterwandeling en thuis creatief aan de slag Winterwandeling en thuis creatief aan de slag
  • Krantenpapier briketten maken voor de open haard Krantenpapier briketten maken voor de open haard
  • Uittips ideeën in 2016 Uittips ideeën in 2016
  • Tour de France creatief knutselen Tour de France creatief knutselen
  • Kleurplaten jaarwisseling Kleurplaten jaarwisseling
eropuit

Orvelte monumentendorp bezoeken

orvelte drenthe kaartOrvelte in de provincie Drenthe is een karakteristiek oud Saksisch dorpje, helemaal gerenoveerd in de oorspronkelijke staat en dus nu een levend stukje vaderlandse geschiedenis. En er is onwijs veel te zien en te doen. Zoals op de website staat: ‘Op ontdekkingsreis door dit monumentendorp betekent een bijzondere speurtocht in het heden naar de sporen van het verleden.’ Markten, musea, oude ambachten, je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het in dit dorp..

Orvelte monumentendorp

Er zijn ook mooie oude boerderijen die je kunt bezoeken. Je moet eigenlijk gewoon even surfen naar orvelte.net voor alle evenementen en mogelijkheden. Combineer je bezoek aan dit bijzondere dorpje met een wandeling of fietstocht door de aangrenzende heidevelden, eslandschappen en uitgestrekte bossen.