Gerelateerde artikelen

  • Borduurwerk in Museum de Kantfabriek Borduurwerk in Museum de Kantfabriek
  • Carnavalkleding als draagbare kunst Carnavalkleding als draagbare kunst
  • Museum de Kantfabriek te Horst expositie ‘Remember me’ Museum de Kantfabriek te Horst expositie ‘Remember me’
  • Moderne weefkunst tentoonstelling Moderne weefkunst tentoonstelling
  • Museum de Kantfabriek met exposities en meer Museum de Kantfabriek met exposities en meer
  • Expositie in Museum de Kantfabriek Expositie in Museum de Kantfabriek
eropuit

Onderwijsmuseum is nostalgie en educatief

onderwijsmuseum DordrechtOnderwijsmuseum is in het bezit van de grootste onderwijscollectie van Europa. Je ziet er schoolboeken, griffels, inktpotten, telramen, schoolplaten, geografische kaarten, atlassen, foto’s, toverlantaarns, agenda’s, schoolbankjes en nog veel meer leermiddelen. Je ervaart er hoe kinderen vanaf 1200 in Nederland naar school gingen.

Onderwijsmuseum is nostalgie

Het Onderwijsmuseum heeft de afgelopen periode uiteenlopende en bijzondere activiteiten georganiseerd: van maandelijkse lezingen over inspirerende onderwerpen, (vakantie-)activiteiten voor de jeugd met diverse workshops en de ZomerZwerfKaart tot exposities in en buiten Dordrecht en aan de Nieuwe Haven 26.

Op dit moment zijn de deuren van de Nieuwe Haven 26 gesloten voor bezoek zodat er een mooi nieuw onderwijsmuseum kan worden ontwikkeld.
De ontwikkelingen rond de verbouwing van gebouw De Holland is te volgen via de speciale e-nieuwsbrief, het weblog en via onze Facebook- en Twitterpagina.

Er is een vaste tentoonstelling met o.a. klaslokalen zoals de Lagere School in Nederland zich ontwikkeld heeft tot de huidige basisschool. Daarnaast organiseert het museum regelmatig tijdelijke tentoonstellingen.

Voor meer informatie surf je naar onderwijsmuseum.nl

onderwijsmuseum rotterdam 1