Gerelateerde artikelen

  • Eigen foto in kruissteek borduurpatroon Eigen foto in kruissteek borduurpatroon
  • Unieke en originele Sinterklaas surprise met langspeelplaat Unieke en originele Sinterklaas surprise met langspeelplaat
  • Kellybag van Hermes als bouwplaat tas Kellybag van Hermes als bouwplaat tas
  • Leesboek surprise of een Sinterklaasboek maken Leesboek surprise of een Sinterklaasboek maken
  • Bloemen maken van papiergaren Bloemen maken van papiergaren
  • Haken en breien met katoenspagetti Haken en breien met katoenspagetti
hobby

Damien Rice is een Ierse singer-songwriter

frontrowliveent.com
frontrowliveent.com

Acht jaar zat er tussen Damien Rice’s vorige album 9 en zijn nieuwste, My Favourite Faded Fantasy. Na zijn tweede plaat gingen hij en Lisa Hannigan op een pijnlijke manier uit elkaar. Vervolgens keerde Rice zich af van de buitenwereld en trad nog maar heel af en toe op in zijn thuisland, Ierland. Uit het nieuwe album blijkt wel dat hij nog niet helemaal over zijn Muze Lisa Hannigan heen is. Dit levert echter wel een prachtige plaat op bomvol emotievolle, rakende nummers.

Damien Rice – My Favorite Faded Fantasy
– op vinyl.

Rice zijn terugkeer had waarschijnlijk eerder plaatsgevonden als hij van het album een simpel, op zijn vorige albums lijkend, album had gemaakt. Maar aan dit album is te horen dat Rice succesvolle inspanningen heeft gedaan om de stijl van “My Favourite Faded Fantasy’  vernieuwend te laten zijn ten opzichte van zijn vorige werken. Misschien waren de acht jaren nodig om de elementen precies goed te krijgen of om zijn gevoelens en slechte ervaringen op de juiste manier om te kunnen zetten in muziek. “My Favourite Faded Fantasy” is exact het album geworden om te reageren op “9 “en de vele mensen die Rice afkeurde omdat hij volgens hen een one-trick pony zou zijn.

De LP op FAME Deals. (Wil je liever de cd? Mail naar info@fame.nl)

FAME Deals, dé webshop van FAME Plaza Amsterdam, de entertainmentwinkel met het grootste muziek- en filmassortiment van Nederland. De webshop bevat altijd 8 scherp geprijsde artikelen. De artikelen in de webshop worden iedere twee weken ververst. Zie je een gewenste cd of dvd niet (meer) in de webshop? Mail dan naar info@fame.nl welke cd of dvd je graag zou willen. Zij kijken graag voor je of het artikel aanwezig is in de winkel of voor je besteld kan worden.