Gerelateerde artikelen

 • Mandala mozaiek ontwerpen en mozaieken Mandala mozaiek ontwerpen en mozaieken
 • Handleiding spiegel mozaieken Handleiding spiegel mozaieken
 • Kleedgeld voor jongeren, wat is wijsheid? Kleedgeld voor jongeren, wat is wijsheid?
 • Verantwoorde levensstijl meegeven aan kinderen Verantwoorde levensstijl meegeven aan kinderen
 • Touwtelefoon maken met de kinderen Touwtelefoon maken met de kinderen
 • Top 10 voorjaarsschoonmaak in april Top 10 voorjaarsschoonmaak in april
eropuit

Intochten Sinterklaas in Nederland

intocht Sinterklaas Amsterdam
intocht Sinterklaas Amsterdam

Intocht Sinterklaas beleef je meestal met de kinderen tijdens de dichtstbijzijnde intocht van Sinterklaas. Maar waarom niet een keer naar een andere plaats in Nederland. Maak je keuze en zet de plaats en de datum alvast in je agenda.

Intocht Sinterklaas Nederland

 • In Eindhoven De plaats waar TV Sinterklaas als eerste aankomt is dit jaar Harderwijk. In Eindhoven komt Sinterklaas aan in de haven van het Eindhovens Kanaal aan de Hugo van der Goeslaan in stadsdeel Tongelre. Vanaf 13:00 uur zal Sinterklaas op zijn paard in optocht naar het centrum rijden. Het wordt in Eindhoven al vanaf 11:00 uur gezellig gemaakt om jullie op zijn komst daar voor te bereiden.
 • In Harderwijk Rond het middaguur meert Pakjesboot 12 af in de haven van Harderwijk. De burgemeester heet Sinterklaas namens alle kinderen van Nederland hartelijk welkom. De NPS doet rechtstreeks verslag van de intocht in de speciale aflevering van Het Sinterklaasjournaal.
 • In Den Haag aankomst in de Scheveningse haven Rond 11.30 uur kun je de boot zien aankomen met daarop Sint en zijn Pieten. Om het wachten op Sint wat gezelliger te maken zijn er allerlei activiteiten. Op het podium zullen de pieten die al eerder aan land zijn gekomen een spetterend optreden geven. Waarbij alle kinderen luidkeels kunnen meezingen! Sint wordt officieel ontvangen door de burgemeester van Den Haag en de Ambassadeur van Spanje. Daarna vertrekt Sint voor een tocht door de straten van Den Haag. Vanuit de haven zal Sint en zijn optocht van pieten en praalwagens dwars door Den Haag rijden en eindigen in het Centrum.
 • In Amsterdam Een geweldige intocht over de Amstel met honderden boten en bootjes en een intocht die elk jaar leuker, feestelijker en mooier wordt. Ruim 640 pieten komen met Sinterklaas mee uit Spanje.
 • In Rotterdam
 • In Volendam Vanaf ongeveer half vijf vindt aan de Haven een entertainmentprogramma plaats waar de nodige Sinterklaasliedjes worden gespeeld en er zal geprobeerd worden om in contact te komen met de boot van Sint Nicolaas. Om half zes vaart de boot van Sint Nicolaas de haven van Volendam binnen. Nadat de boot de Haven is binnengevaren, begint het afsteken van het vuurwerk.
 • Een handige site met een uitgebreid overzicht van alle intochten van Sinterklaas bij  Sinterklaas intochten