Gerelateerde artikelen

  • Brievendoos maken van schoenendoos Brievendoos maken van schoenendoos
  • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
  • Piratendiploma om piratenfeest te organiseren Piratendiploma om piratenfeest te organiseren
  • Masker mozaieken werkbeschrijving Masker mozaieken werkbeschrijving
  • Bewaardoos maken met schoenendoos Bewaardoos maken met schoenendoos
  • Bloemen van crepepapier maken Bloemen van crepepapier maken
hobby

Papier knippen leren is knipkunst leren

clipartpanda.com
clipartpanda.com

Papier knippen leren en dan langzaamaan steeds mooiere knipkunst maken. Dat is te leren. Met geduld, precisie en doorzetten. Je knipt eenvoudige profielen tot uiteindelijk spectaculaire ragfijne landschappen en composities. Er is geen opleiding of speciaal talent voor nodig. Bij papierknippen gaat het alleen om de buitenste lijn, maar die moet natuurlijk wel kloppen.

 

Papier knippen leren

En dat is een kwestie van goed kijken. Observeer de contouren van mensen, grassprieten, vogels, paarden, huizen, bomen, noem maar op…………. en laat je door jouw observaties inspireren. Eenmaal aan het knippen voel je of je er plezier aan beleeft, waardoor je steeds meer gaat sierknippen en je steeds handiger en soepeler de schaar en het papier hanteert. Ga dus zelf aan de slag.

Met dit boekje : Sierknippen en ponsen kan je beginnen en ervaring op doen. Het lijkt erg moeilijk, maar als je met wat geduld en een goede schaar te werk gaat, kan iedereen hiermee verrassende resultaten bereiken.

Benodigdheden: grote en fijne scherpe schaar, niet te dun papier.

papierknippen sierknippen kunstknippen