Gerelateerde artikelen

 • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
 • Masker mozaieken werkbeschrijving Masker mozaieken werkbeschrijving
 • Tafel decoratie maken met kinderen Tafel decoratie maken met kinderen
 • Unieke en originele Sinterklaas surprise met langspeelplaat Unieke en originele Sinterklaas surprise met langspeelplaat
 • Kellybag van Hermes als bouwplaat tas Kellybag van Hermes als bouwplaat tas
 • Leesboek surprise of een Sinterklaasboek maken Leesboek surprise of een Sinterklaasboek maken
moeders

Educatieve bouwdozen voor technische kinderen

educatieve technische bouwdozenEducatieve bouwdozen voor kinderen die technisch bezig willen zijn, zowel thuis als op school. Er zijn sets voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 16 jaar.

Educatieve bouwdozen

Een aantrekkelijk voorbeeld zijn de sets rondom het thema Duurzame Energie, namelijk

 • solarsets
  Deze set bevat een solarcel van 4,5V die direct op de motor aangesloten wordt. Hiermee kunnen wel tot 22 verschillende modellen gebouwd worden, zoals allerlei voertuigen, vaartuigen, machines die allemaal zonne-energie nodig hebben om te werken. Er zijn ook nog 2 zonnecol-lectoren, waarmee de lichtintensiteit op de zonnecel verhoogd kan worden om meer vermogen op te wekken. Bij voldoende licht kunnen oplaadbare batterijen ook opgeladen worden.
 • windenergie
  Met deze set kunnen in totaal 8 verschillende modellen gebouwd worden, waaronder 2 verschillende typen windmolens. Deze kunnen ook daadwerkelijk stroom op wekken. Als er voldoende wind en stroom is, gaat een led-lampje branden als bewijs dat stroom opgewekt is. De handleiding, die bijgesloten is, bevat veel achtergrond informatie en erg veel mogelijkheden te experimenteren met wind, tandwiel-verhoudingen en instellingen van de rotorbladen. Voor de gevorderde zijn er wel 19 van dit soort oefeningen.
 • opwinddynamo
  Elektrisch aangedreven voertuigen zijn de toekomst. Deze set biedt de mogelijkheden hiermee te experimenteren. De opwinddynamo wekt stroom op, die opgeslagen kan worden binnen de motor. Zodra de motor geactiveerd wordt dient dit als aandrijving voor een van de 11 modellen die gebouwd kunnen worden. De handleiding biedt ook de nodige achtergrond informatie.

De sets zijn voorzien van een Nederlandse handleiding, die op CD bijgeleverd wordt om zelf te printen.
Bekijk alle mogelijkheden bij www.pmot.nl , dé specialist voor uitdagende techniek materialen voor school en particulier.

educatieve technische bouwdozen 2 educatieve technische bouwdozen 1