Gerelateerde artikelen

  • Mandala mozaiek ontwerpen en mozaieken Mandala mozaiek ontwerpen en mozaieken
  • Handleiding spiegel mozaieken Handleiding spiegel mozaieken
  • Kleedgeld voor jongeren, wat is wijsheid? Kleedgeld voor jongeren, wat is wijsheid?
  • Verantwoorde levensstijl meegeven aan kinderen Verantwoorde levensstijl meegeven aan kinderen
  • Touwtelefoon maken met de kinderen Touwtelefoon maken met de kinderen
  • Top 10 voorjaarsschoonmaak in april Top 10 voorjaarsschoonmaak in april
moeders

Diagnose psychische aandoening vroeg signaleren

dunyawallpapers.blogspot.nl
dunyawallpapers.blogspot.nl

Diagnose als ADHD, ADD, asperger, autisme e.a. psychische aandoeningen geven mensen onterecht een angst, aldus een artikel in de Metro. Alleen door een onderzoek of iemand een psychische aandoening heeft, kan men de behandeling en informatie krijgen die er nodig is.

Diagnose vroeg signaleren

De angst die er is dat een diagnose een kind remt in zijn/haar ontwikkeling en sociale buitensluiting is ongegrond. Door vroegtijdig een psychische aandoening te diagnosticeren, komt het kind in aanmerking voor dé begeleiding die het kind nodig heeft.

Er wordt gekeken of het onderwijs wel geschikt is voor het kind, en zo niet, dan wordt er in overleg naar een geschikte plek gezocht. Want als je weet wat er aan de hand is, gaan veel deuren open. Met de juiste ondersteuning kan een kind met een psychische aandoening leren functioneren in de maatschappij.

De campagne “diagnoseheelnormaal” heeft het doel om de vooroordelen weg te nemen. De onwetendheid over de verschillende aandoeningen is groot. Meer bekendheid en begrip zorgen ervoor dat mensen zich laten testen en de hulp krijgen die ze nodig hebben.