Gerelateerde artikelen

  • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
  • Masker mozaieken werkbeschrijving Masker mozaieken werkbeschrijving
  • Tafel decoratie maken met kinderen Tafel decoratie maken met kinderen
  • Simpel en snel haakpatroon kindermutsje Simpel en snel haakpatroon kindermutsje
  • Opvoeden van kinderen met gebruik telefoon Opvoeden van kinderen met gebruik telefoon
  • Haakpatroon baby en peuter bal Haakpatroon baby en peuter bal
moeders

Diagnose psychische aandoening vroeg signaleren

dunyawallpapers.blogspot.nl
dunyawallpapers.blogspot.nl

Diagnose als ADHD, ADD, asperger, autisme e.a. psychische aandoeningen geven mensen onterecht een angst, aldus een artikel in de Metro. Alleen door een onderzoek of iemand een psychische aandoening heeft, kan men de behandeling en informatie krijgen die er nodig is.

Diagnose vroeg signaleren

De angst die er is dat een diagnose een kind remt in zijn/haar ontwikkeling en sociale buitensluiting is ongegrond. Door vroegtijdig een psychische aandoening te diagnosticeren, komt het kind in aanmerking voor dé begeleiding die het kind nodig heeft.

Er wordt gekeken of het onderwijs wel geschikt is voor het kind, en zo niet, dan wordt er in overleg naar een geschikte plek gezocht. Want als je weet wat er aan de hand is, gaan veel deuren open. Met de juiste ondersteuning kan een kind met een psychische aandoening leren functioneren in de maatschappij.

De campagne “diagnoseheelnormaal” heeft het doel om de vooroordelen weg te nemen. De onwetendheid over de verschillende aandoeningen is groot. Meer bekendheid en begrip zorgen ervoor dat mensen zich laten testen en de hulp krijgen die ze nodig hebben.