Gerelateerde artikelen

  • Vader en moeder verdelen taken in overleg Vader en moeder verdelen taken in overleg
  • Zwanger worden tips Zwanger worden tips
  • Boek: Het grote wonder Boek: Het grote wonder
  • Vette vis goed voor het ongeboren kind Vette vis goed voor het ongeboren kind
  • Zwangerschap bola is sieraad met belletje Zwangerschap bola is sieraad met belletje
  • Relatie leuk houden met kinderen… Relatie leuk houden met kinderen…
moeders

Hoeveel kinderen is voldoende

http://wallfinest.com
http://wallfinest.com

Hoeveel kinderen is voldoende. Als je al één of meerdere kinderen hebt dan zie en hoor je om je heen die eeuwige twijfel over wel of niet nog een kindje. Wanneer is het genoeg? Is eentje net zo leuk als twee? En wat betekent een derde kindje of nu toch die vierde? Natuurlijk is het niet altijd vanzelfsprekend dat je hierin de keus zelf kan maken maar dat nu even terzijde. Volgens het CBS zijn gezinnen met twee kinderen nog steeds het meest populair. Ik las op een artikel waarin een psychologe de voordelen en de nadelen op een rij zet. Zelf is ze moeder van een dochter en twee zonen.

Hoeveel kinderen is voldoende

Deze psychologe noemt in eerste instantie de voordelen van het enig kind zijn. Vooral het makkelijk aanpassen van 1 kind in het drukke schema van werkende ouders zien veel moeders als een groot voordeel. Daarnaast ziet zij voor een gezin met meerdere kinderen vooral ook als voordeel dat kinderen juist zoveel van elkaar leren.

Belangrijkste wat uiteindelijk genoemd wordt is dat blije, tevreden ouders ook blije en tevreden kinderen krijgen wat de keus ook mag zijn.
Wees dus gewoon blij en tevreden met jouw beslissing !