Gerelateerde artikelen

  • Borduurwerk in Museum de Kantfabriek Borduurwerk in Museum de Kantfabriek
  • Clingendael in de winter foto’s om te inspireren Clingendael in de winter foto’s om te inspireren
  • Tekenen en schetsen oefening met een poes van Escher Tekenen en schetsen oefening met een poes van Escher
  • Kussenovertrek versieren met patchwork en vrij borduren Kussenovertrek versieren met patchwork en vrij borduren
  • Tas of shopper maken van kranten en stof Tas of shopper maken van kranten en stof
  • Linoleum snijden is boeiende techniek Linoleum snijden is boeiende techniek
hobby

Fantaseren inspireert creativiteit

pinterest.com
pinterest.com

Fantaseren geeft je creativiteit voeding. Einstein zei dat logica je van A naar B brengt, maar fantasie brengt je overal. Dat is toch geweldig. Fantasie bij het uitoefenen van je hobby brengt je geweldige ervaringen.

Mij is ooit verteld, dat als je al vanaf je geboorte blind bent, je de echte fantasie volledig beheerst. Echte blindheid is als je niet kan fantaseren, want zolang je kan fantaseren, dromen en durft te voelen is zelfs een blinde niet blind.

Is jouw hobby schilderen, voel dan (met gevoel en aandacht) aan schilderijen van ervaren kunstenaars en probeer je gedachten in beelden in je hoofd om te zetten en die weer op het doek of papier weer te geven. Probeer daar vrij in te zijn. Teken een bloem zoals jij die bloem ervaart. Foto’s zijn er voldoende.