Gerelateerde artikelen

  • Borduurwerk in Museum de Kantfabriek Borduurwerk in Museum de Kantfabriek
  • Bijen houden tips en belangrijke informatie Bijen houden tips en belangrijke informatie
  • Bloemen maken van papiergaren Bloemen maken van papiergaren
  • Kindermode en jongerenmode zelf maken Kindermode en jongerenmode zelf maken
  • Museum de Kantfabriek te Horst expositie ‘Remember me’ Museum de Kantfabriek te Horst expositie ‘Remember me’
  • Museum de Kantfabriek met exposities en meer Museum de Kantfabriek met exposities en meer
eropuit

Terpenroute in Friesland per auto of fiets

friesland terpenroute 1Terpenroute vind je in de noordelijke kleistreek in Friesland. Deze terpen, verhogingen van zand en klei, beschermden de eerste bewoners tegen de zee. De mooist bewaard gebleven terpen zijn te zien in nederzettingen/terpdorpen.

Terpenroute in Friesland

Deze zijn opgenomen in de Terpenroute die door het Friese land slingert. Langs de dorpjes Stiens en Holwerd naar Dokkum, met zijn streekmuseum. In Ferwerderadeel vind je de hoogste terp van Nederland: Terp Hogebeintum. Hiervandaan worden rondleidingen georganiseerd. Bezoek Jelsum, een middeleeuws dorpje en Dekema State, een 15e eeuws Fries landhuis en deels een museum. Wil je meer weten en lezen, bezoek dan het Fries museum in Leeuwarden of het Middeleeuws Kerkmuseum in Janum.

030207 012