Gerelateerde artikelen

  • Museum de Kantfabriek te Horst expositie ‘Remember me’ Museum de Kantfabriek te Horst expositie ‘Remember me’
  • Mini hoge hoed maken voor de jaarwisseling Mini hoge hoed maken voor de jaarwisseling
  • Moderne weefkunst tentoonstelling Moderne weefkunst tentoonstelling
  • Museum de Kantfabriek met exposities en meer Museum de Kantfabriek met exposities en meer
  • Kleurplaten jaarwisseling Kleurplaten jaarwisseling
  • Winter beleven in Openluchtmuseum Arnhem Winter beleven in Openluchtmuseum Arnhem
eropuit

Winter evenement in de stad Groningen

winter evenementWinter evenement WinterWelVaart wordt elk jaar in december in de binnenstad van Groningen georganiseerd. Het is een warm, stoer en sfeervol evenement, zoals de organisatoren zelf zeggen.

Winter evenement in de stad Groningen

Tijdens WinterWelVaart liggen tientallen (veelal historische) charterschepen aan de kades van de Hoge, Lage der A en Pottebakkersrijge afgemeerd. Al deze schepen hebben Groningen als thuishaven en varen in het (zomer)seizoen met toeristen over onder meer de Waddenzee en het IJsselmeer. De schippers openen tijdens het evenement gratis hun schepen voor het publiek. Iedereen kan kennismaken met de schippers, die graag vertellen over hun werk en de schepen. Op elk schip is iets te doen of te beleven.

Ook op de kades en in het Noordelijk Scheepvaartmuseum zijn tal van activiteiten. Er is een uitgebreide kerstmarkt, live muziek en heerlijk eten en drinken. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum, die gratis toegankelijk is, zijn heel veel kinderactiviteiten.
Voor de juiste data en meer informatie via www.winterwelvaart.nl

WinterWelVaart is een initiatief van het Noordelijk Scheepvaartmuseum, de vereniging Historische Zeilvaart Groningen en stichting Groninger Welvaart.