Gerelateerde artikelen

  • T-shirt ontwerpen met deze acht tips T-shirt ontwerpen met deze acht tips
  • Boek schrijven en uitgeven tips en weetjes Boek schrijven en uitgeven tips en weetjes
  • Wat doen op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag Wat doen op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag
  • Gezond en creatief jaar 2018 Gezond en creatief jaar 2018
  • Bloemcorsage maken met handige tips en trucs Bloemcorsage maken met handige tips en trucs
  • Transferpapier en tips om het te gebruiken Transferpapier en tips om het te gebruiken
eropuit

Film Une Nouvelle Amie vertelt intiem verhaal

film une nouvelle amieFilm Une Nouvelle Amie  vertelt een intiem verhaal over verlies, verlangen, liefde en vriendschap. Claire (Anaïs Demoustier) en Laura (Isild Le Besco) zijn hartsvriendinnen. Wanneer Laura na een kort ziekbed op jonge leeftijd komt te overlijden, belooft Claire dat ze voor Laura’s man, David (Romain Duris), en hun 6 maanden oude dochtertje Lucie zal zorgen. Een belofte die Claire in eerste instantie zwaar valt omdat het gemis van Laura zo groot is. Totdat ze David thuis opzoekt en ziet wat het rouwproces met hem doet.

Film Une Nouvelle Amie

Het begint bij twee hartsvriendinnen, Laura en Claire, die elkaar al van kind af kennen. Claire heeft altijd wat het gevoel gehad dat ze in de schaduw van de stralende en populaire Laura liep maar dat vond ze niet erg. Wanneer Laura vlak na de geboorte van haar eerste kind ziek wordt en sterft, weet Claire dan ook geen raad met zichzelf. Na een paar weken kan ze eindelijk de moed opbrengen om Laura’s echtgenoot David een bezoekje te brengen. Maar wat ze dan ziet, komt als volslagen onverwacht.

De film gaat over identiteit en wat het betekent om jezelf te kunnen zijn in een relatie en ‘Une nouvelle amie’ tovert geregeld een grijns op je gezicht.

Slim, stout en complexer dan hij lijkt, ‘Une nouvelle amie’ is Ozon op zijn best.