Gerelateerde artikelen

  • T-shirt ontwerpen met deze acht tips T-shirt ontwerpen met deze acht tips
  • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
  • Borduurwerk in Museum de Kantfabriek Borduurwerk in Museum de Kantfabriek
  • Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein
  • Boek schrijven en uitgeven tips en weetjes Boek schrijven en uitgeven tips en weetjes
  • Masker mozaieken werkbeschrijving Masker mozaieken werkbeschrijving
eropuit

Militair Museum krijgsmacht en samenleving

Militair MuseumMilitair Museum (NMM – Nationaal Militair Museum) in Park Vliegbasis Soesterberg laat je kennismaken met maar liefst 35.000 vierkante persoonlijke, waargebeurde verhalen uit verschillende perioden, geïllustreerd door een uitgebreide en daadwerkelijk gebruikte collectie van de Nederlandse krijgsmacht.

Militair Museum vertelt de essentie

Deze collectie -van pantservoertuigen, helikopters, gevechtsvliegtuigen en tanks tot uniformen, schilderijen, oude drukwerken en gebruiksvoorwerpen- is een samenvoeging van de objecten uit het Militaire Luchtvaart Museum uit Soesterberg en het Delftse Legermuseum. In het weekend van 13 en 14 december 2014 opende het museum haar deuren voor het publiek.

Het NMM staat voor de overtuiging dat de rol van de krijgsmacht essentieel is voor onze samenleving. Deze overtuiging wil het NMM actief uitdragen door verbindingen te leggen en te tonen tussen de krijgsmacht en de samenleving.