Gerelateerde artikelen

  • Voorlezen en lezen is belangrijk, waarom? Voorlezen en lezen is belangrijk, waarom?
  • Brain food voor kinderen en gezond eten Brain food voor kinderen en gezond eten
  • Zeilen met kinderen leuk door zeil logboek Zeilen met kinderen leuk door zeil logboek
  • Mini bibliotheek om lezen te  bevorderen Mini bibliotheek om lezen te bevorderen
  • Moederschap maakt slim Moederschap maakt slim
  • Kinderboeken met Sinterklaas Kinderboeken met Sinterklaas
moeders

Voorleesdagen zijn rond eind januari

prentenboekVoorleesdagen worden elk jaar rond eind januari en begin februari gehouden. Er wordt dan aandacht besteed aan het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Er is dan extra aandacht voor prentenboeken.

Voorleesdagen voor de allerkleinsten

De basis voor lezen en leesplezier wordt al in de eerste levensjaren gelegd. Kinderen die van jongs af aan zijn voorgelezen blijken gemotiveerd om te leren lezen. Ze zijn ook taalvaardiger, begrijpen teksten beter en hebben meer succes op school dan kinderen die niet of heel weinig zijn voorgelezen. Aandacht voor boeken, lezen en voorlezen in de kinderopvang is dan ook van grote betekenis. Wij zetten ons in voor een goed (voorlees)klimaat in de kinderopvang en thuis.
Lees meer bij  lezen.nl

https://www.youtube.com/watch?v=iGAbYMWaB3k