Gerelateerde artikelen

  • Mandala mozaiek ontwerpen en mozaieken Mandala mozaiek ontwerpen en mozaieken
  • Handleiding spiegel mozaieken Handleiding spiegel mozaieken
  • Kleedgeld voor jongeren, wat is wijsheid? Kleedgeld voor jongeren, wat is wijsheid?
  • Verantwoorde levensstijl meegeven aan kinderen Verantwoorde levensstijl meegeven aan kinderen
  • Touwtelefoon maken met de kinderen Touwtelefoon maken met de kinderen
  • Top 10 voorjaarsschoonmaak in april Top 10 voorjaarsschoonmaak in april
eropuit

Smokkelroute wandelen is belevenis

toprecomend.com
toprecomend.com

Smokkelroute wandelen met GPS in het grensgebied rond Rekken Dit gebied was in de vorige eeuw een echt smokkelbolwerk. Met een smokkelpaspoort en een GPS-ontvanger ga je op pad. Volg de digitale aanwijzingen en smokkel vee, wiet, jenever, tabak of koffie van Nederland naar Duitsland en weer terug.

Smokkelroute wandelen

smokkelrouteEen wandelroute van 9 km voor tieners t/m grootouders. Voor deze smokkelroute heb je een groep van 3 tot 6 deelnemers nodig, omdat je onderweg een smokkelspel speelt. Het is het leukst als alle groepsleden meespelen. De route met het smokkelspel duurt ongeveer 3,5 uur. De smokkeltocht start dagelijks bij Café Rotering in Rekken.

Vroeger werd de grens bewaakt. Wie betrapt werd op smokkelen, kreeg een hoge boete of moest de gevangenis in.
Nu ga je enkele uurtje op pad met de gps-ontvanger. Je volgt de aanwijzingen en opdrachten en je probeert de kaartjes met vee, wiet, jenever, tabak of koffie over de grens te smokkelen. Blijf wel uit handen van de douane!