Gerelateerde artikelen

  • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
  • Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein
  • Masker mozaieken werkbeschrijving Masker mozaieken werkbeschrijving
  • Wat doen op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag Wat doen op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag
  • Tafel decoratie maken met kinderen Tafel decoratie maken met kinderen
  • Aftelkalender maken met deze voorbeelden Aftelkalender maken met deze voorbeelden
eropuit

Smokkelroute wandelen is belevenis

toprecomend.com
toprecomend.com

Smokkelroute wandelen met GPS in het grensgebied rond Rekken Dit gebied was in de vorige eeuw een echt smokkelbolwerk. Met een smokkelpaspoort en een GPS-ontvanger ga je op pad. Volg de digitale aanwijzingen en smokkel vee, wiet, jenever, tabak of koffie van Nederland naar Duitsland en weer terug.

Smokkelroute wandelen

smokkelrouteEen wandelroute van 9 km voor tieners t/m grootouders. Voor deze smokkelroute heb je een groep van 3 tot 6 deelnemers nodig, omdat je onderweg een smokkelspel speelt. Het is het leukst als alle groepsleden meespelen. De route met het smokkelspel duurt ongeveer 3,5 uur. De smokkeltocht start dagelijks bij Café Rotering in Rekken.

Vroeger werd de grens bewaakt. Wie betrapt werd op smokkelen, kreeg een hoge boete of moest de gevangenis in.
Nu ga je enkele uurtje op pad met de gps-ontvanger. Je volgt de aanwijzingen en opdrachten en je probeert de kaartjes met vee, wiet, jenever, tabak of koffie over de grens te smokkelen. Blijf wel uit handen van de douane!