Gerelateerde artikelen

  • Pompoenen kweken in tuin, op balkon en terras Pompoenen kweken in tuin, op balkon en terras
  • Bloemen maken van papiergaren Bloemen maken van papiergaren
  • Kindermode en jongerenmode zelf maken Kindermode en jongerenmode zelf maken
  • Patroon knuffelauto of speelauto van stof Patroon knuffelauto of speelauto van stof
  • Patroon persoonlijke ovenwant naaien Patroon persoonlijke ovenwant naaien
  • Mandala mozaiek ontwerpen en mozaieken Mandala mozaiek ontwerpen en mozaieken
hobby

Laarsmanchet en laarstopper breien of haken

craftsy.com / patroon zie video
craftsy.com / patroon zie video

Laarsmanchet, beenwarmer of, zoals ze in het Engels heten ‘boot cuffs’ of ‘boottoppers’ kan je zelf breien of haken. Je kan ze rondbreien of een rechthoek haken of breien. Ik ben op zoek gegaan naar (gratis) patronen en werkwijze. Het zijn losse manchetten, die je net aan het bovenste randje van je laars draagt. Stoer en niet te warm.

Laars manchetten breien of haken

ravelry.com
ravelry.com

Het patroon van de laarsmanchetten op de foto vind je bij ravelry.com/boot-cuffs
Je moet wel eerst een account aanmaken bij Ravelry.

Bij etsy.com kan je de laarsmanchetten in verschillende maten en soorten kant en klaar kopen.

Breien met breiringen

Je kan ook loombreien. Dat is een eenvoudige manier om snel en doeltreffend te breien. Je maakt gebruik van een ronde of rechthoekige loom, of breiring, die bestaat uit een raamwerk met pinnen. Looms zijn handig en leuk om te gebruiken, ook voor mensen zonder brei-ervaring. Vrijwel alles kan ermee gemaakt worden, van ronde mutsen, sokken (+ laars manchet is sok zonder voet) tot rechte dassen, sjaaltjes en zelfs truien.
Dit boek is bedoeld als werkboek, maar ook als naslagwerk voor loombreiers. Het boek bevat instructies voor het werken met ronde en rechthoekige looms, met bijpassende oefenprojecten. Daarnaast is er een gedeelte met meer dan 30 inspirerende ontwerpen. Verder is er een overzicht van de overeenkomsten tussen breien met een breiring en breien met breinaalden en een verklarende woordenlijst voor de gebruikte technieken.

Maak je keuze uit al deze gratis patronen

blij-dat-ik-brei.blogspot.nl
blij-dat-ik-brei.blogspot.nl