Gerelateerde artikelen

  • Borduurwerk in Museum de Kantfabriek Borduurwerk in Museum de Kantfabriek
  • Museum de Kantfabriek te Horst expositie ‘Remember me’ Museum de Kantfabriek te Horst expositie ‘Remember me’
  • Museum de Kantfabriek met exposities en meer Museum de Kantfabriek met exposities en meer
  • Expositie in Museum de Kantfabriek Expositie in Museum de Kantfabriek
  • Zakdoekkunst in Museum de Kantfabriek Zakdoekkunst in Museum de Kantfabriek
  • Attracties en zwemmen bij landgoed Nienoord Attracties en zwemmen bij landgoed Nienoord
eropuit

Geneeskrachtige kruiden museum

Geneeskrachtige kruidenGeneeskrachtige kruiden zien hoe die gekweekt worden, dan bezocht je met mooi weer de geneeskrachtige kruidentuin van het Nationaal Farmaceutish Museum De Moriaan in Gouda. In het museum was te zien hoe planten gebruikt worden bij de bereiding van poeders, zalfjes en pillen.
Maar helaas ……………………..

Slechts vier jaar lang heeft het museum mogen huizen in de “De Moriaan”: de gemeentelijke cultuurbezuinigingen van 2011 zorgden ervoor dat het NFM voortijdig zijn deuren moest sluiten.

Geneeskrachtige kruiden museum

Als reactie op de noodgedwongen sluiting heeft het bestuur de rol van erfgoedinstelling opnieuw onder de loep genomen en is er nu een nieuwe identiteit: volledig virtueel.

Deze nieuwe digitale identiteit past uitstekend bij de laatste ontwikkelingen op het gebied van erfgoedbeheer: musea moeten zichzelf opnieuw uitvinden om mee te bewegen met de huidige samenleving, die steeds meer gericht is op toekomst en technologie.

Het NFM wil bewijzen dat verleden, heden en toekomst elkaar kunnen ontmoeten in een nieuw soort museumomgeving: het virtuele museum. Innovatie, inspiratie en educatie zijn hierbij leidend. Neem dus snel een kijkje!